Weekendafsluiting A20 ri Rotterdam 11 tot 14 september

01-09-2020 1622 keer bekeken

In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwcombinatie BAAK van vrijdag 11 september 22:00 uur tot maandag 14 september 05:00 uur werkzaamheden uit op de A20, richting Rotterdam tussen toerit 7 Maassluis en Kethelplein. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd

Afsluitingen

  • De A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen toerit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein, in de richting van Rotterdam. Ook alle tussenliggende af- en toeritten zijn afgesloten.
  •  In tegengestelde richting (richting Hoek van Holland) is de linker rijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur. Verkeer kan via de andere rijstro(o)k(en) langs de werkzaamheden rijden.
  • Tijdens de nachten is op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Van zaterdag op zondag is dit tussen 22.00 en 8.00 uur en zondag op maandag van 22.00 uur tot 5.00 uur.

Omleidingen

Vanuit Naaldwijk
Doorgaand verkeer vanuit Naaldwijk richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via N222 en de A4 (zie afbeelding hieronder).           

Vanuit Hoek van Holland
Doorgaand verkeer vanuit Hoek van Holland richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via N223 en A4 (zie afbeelding hieronder).

Vanuit Maassluis
Verkeer uit Maassluis wordt omgeleid via A20, N223 en A4 (zie afbeelding hieronder).       

Vanuit Vlaardingen
Verkeer uit Vlaardingen wordt geleid naar A20 oprit 10 Schiedam-Noord en A4 oprit 16 Vlaardingen-Oost (zie afbeelding boven aan dit artikel).       

Vanuit Rotterdam, tijdens de nachten
Verkeer wordt omgeleid via de A4 richting Beneluxtunnel, afrit 16 Vlaardingen-Oost (zie afbeelding onder aan dit artikel).

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden extra reistijd oplopend tot dertig minuten.

Tijdens de afsluiting wordt grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de waterafvoer uitgevoerd. Ook worden verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd  voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen (onderdeel van de nieuwe Blankenburgverbinding). Om ruimte te maken voor de verbreding worden in het weekend ook bomen weggehaald bij de Marathonweg en de Holysingel. Alle bomen worden uiteraard gecompenseerd.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rwsverkeersinfo.nl en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen. Lees uitgebreidere informatie in dit bouwbericht

Nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland

 

Cookie-instellingen