Fietsroute punt 1

Onderdoorgang Hoekse Lijn

U staat hier bij de Hoekse Lijn, de metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Het spoor gaat met een viaduct over de Blankenburgverbinding. Voor het viaduct is eerst een nieuw betonnen dek in de spoordijk geschoven. Daarna is de onderdoorgang van de Blankenburgverbinding uitgegraven, dit is tevens de zuidelijke toerit van de Hollandtunnel.

Van het inschuiven van het dek, is een timelapsefilmpje gemaakt (accepteeer cookies van derden om het filmpje te bekijken).

Ook van het uitgraven van de onderdoorgang is een timelapsefilmpje gemaakt:

Uitgraven Hoekse Lijn

Eigen logistieke route

Bij de start van het project in 2018 is direct begonnen met de bouw van de onderdoorgang, zodat bouwconsortium BAAK een eigen logistieke route kon aanleggen tussen de A20 en de bouwlocatie bij het Scheur. Dankzij deze logistieke route (bouwweg) hoeft het bouwverkeer voor de Blankenburgverbinding niet meer over het onderliggend wegennet te rijden. Materialen worden via het Scheur en de A20 aangeleverd en worden via de bouwweg naar de juiste bestemming getransporteerd. 

Logistieke route

Op de A20 bij voormalig tankstation Aalkeet is een speciale uitvoegstrook gemaakt. Vanaf hier rijdt bouwverkeer het bouwterrein van de Blankenburgverbinding op. De route loopt vanaf de A20 langs de Krabbeplas, onder het nieuwe viaduct van de Hoekse Lijn en over de Maassluissedijk om te eindigen bij het Scheur. Hier is speciaal voor het project een loskade aangelegd, zodat bouwmaterialen zoals wapening en grondstoffen voor beton per schip kunnen worden aangevoerd.

Loskade aan het Scheur
Hoekse Lijn

 

A20 en de Blankenburgverbinding

 

Cookie-instellingen