Outdoor Forest

Yoka van Veen 15-10-2021
1747 keer bekeken 0 reacties

Bij het bosachtige terrein van Outdoor Forest worden diverse outdoor groepsactiviteiten georganiseerd.

Pittige outdoor activiteiten op 2,5 hectare bosgebied aan de Zuidbuurt

Outdoor Forest organiseert pittige outdoor activiteiten en actieve bedrijfsuitjes in het bosgebied pal naast de Buitenplaats Vlaardingen. Dit outdoorterrein beslaat circa het 2,5 hectare bosgebied aan de Zuidbuurt. Event organisator Wiebe Hillebrand, van Outdoor Forest, vindt een outdoor event geslaagd als alle deelnemers een dag lang plezier met elkaar hebben en na afloop moe en voldaan weer huiswaarts keren.


Wiebe Hillebrand, van Outdoor Forest

Vlak naast de 19e-eeuwse herenboerderij Buitenplaats aan de Zuidbuurt ligt een flink stuk bos waar Outdoor Forest groepsactiviteiten organiseert voor mensen die van fysieke uitdagingen houden. “Dit bos is een perfecte plek om ongestoord allerlei stoere outdoor activiteiten te kunnen doen, samen met je team of met de hele klas. Van Expeditie Robinson tot quadrijden, van boogschieten tot zelf katapulten bouwen”, vertelt Wiebe. De evenementen van Outdoor Forest zijn origineel en persoonlijk. “We luisteren goed naar wat een groep wil en welke doelstelling ze hebben met een activiteit.” Op verzoek stelt Outdoor Forest verschillende arrangementen samen en voegt daar vaak een verrassende twist aan toe. “We halen van alles uit de kast, zoals speelschema’s voor een parcours met stevige, fysieke inspanningen of een ingewikkelde groepsopdracht die samen opgelost moet worden. Na afloop kan iedereen uitpuffen met een lekker hapje en drankje. Het event of teamuitje is net even anders dan je verwacht, maar we zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld.”

In 2020 gestart
De jonge ondernemer Wiebe zit inmiddels ruim elf jaar in de outdoor activiteitenbranche. Na zijn hbo-studie Sportmanagement nam hij evenementenbureau Lexthoen Events in Monster over. Begin 2020 begon hij aan de Zuidbuurt met Outdoor Forest, samen met zijn compagnons Wim Gerritsen van Evenementenbureau Evenman en Mandy Vis van Event Masters. “Dat was vlak voordat heel Nederland op slot ging vanwege het coronavirus”, blikt hij terug. “Dat was een behoorlijk pittige start, maar samen hebben we ons er goed doorheen geslagen. Dan blijkt maar weer hoe fijn en relaxt het is om compagnons te hebben waarmee je zo’n crisis kunt opvangen.” In de afgelopen zomermaanden was het erg druk met de evenementen. “Gelukkig konden we genoeg mensen vinden die ons wilden helpen tijdens die drukke periode.”

Succesvol event
Wiebes drijfveer is om mensen bij elkaar te brengen met outdoor activiteiten. “Niets is leuker dan bedrijfsteams of schoolklassen gezamenlijk actief te krijgen. Helemaal leuk is als je een gezonde spanning vooraf merkt bij een groep, die geen idee heeft wat ze te wachten staat.” In het begin van het schooljaar organiseert hij vaak introductiedagen voor middelbare scholen of beroepsopleidingen. “Een klas leerlingen is even uit die leeromgeving en dat schoolgebouw. Je ziet binnen een groep docenten en leerlingen van alles gebeuren, bijvoorbeeld wie uitblinkt in boogschieten of vlotten bouwen. Er ontstaat een bijzondere dynamiek, anders dan in dat klaslokaal.” Ook mensen op kantoor, die vastgeroest zitten in een patroon, gedragen zich tijdens de outdoor activiteiten opeens heel anders. Wiebe ziet dat telkens gebeuren: na afloop bij een hapje en drankje heeft iedereen het super naar zijn zin gehad. “Voor mij is dat de essentie van een succesvol event, een groepsgevoel creëren waarover nog lang wordt nagepraat”, zegt Wiebe.

Outdoor Forest is gevestigd aan de Zuidbuurt 85 in Vlaardingen.

Voor meer info: wiebe@outdoor-forest.nl of www.outdoor-forest.nl

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen