Manege Middenhof

Yoka van Veen 15-10-2021
1913 keer bekeken 0 reacties

Bij Manege Middenhof wordt genoten van de paardensport in het hart van Midden Delfland. De manege beschikt over meerdere banen (overdekt en buiten) en het is mogelijk om direct vanuit de manege een prachtige buitenrit te maken door het natuurgebied.

Manege de Middenhof: perfecte locatie voor paardensportliefhebbers midden in de natuur

Aan de Zuidbuurt 8b, tussen Maassluis en Vlaardingen, ligt Manege Middenhof. Het is tevens de thuisbasis van paardensportvereniging Lickebaert. De manege ligt midden in het groene hart en grenst pal aan een weids recreatiegebied met kanovijver, fiets- en ruiterpaden. Directeur-eigenaar Rob van der Voort is een paardensportman in hart en nieren. Hij legt uit waarom paardensportliefhebbers zo graag op deze plek hun favoriete sport willen beoefenen.

Perfecte locatie voor een manege
“Onze manege ligt midden in de natuur. Beginnende en geoefende ruiters kunnen hier alle kanten op”, zegt Rob. De manage beschikt over indoor longeercirkels en rijbanen. Rondom de manege is er ook volop ruimte om buiten te trainen. Voor wedstrijdruiters zijn er op de zogenoemde springterreinen speciale bodems gemaakt. Deze zijn speciaal ingericht om er doordeweeks te trainen en in het weekend wedstrijden te organiseren. “Fijn aan deze manege is dat je ook direct het natuurgebied in kunt via de aangelegde ruiterpaden, die aan de manege grenzen.” Rob woont met zijn gezin in de oude 18e-eeuwse, monumentale boerderij van de Middenhof. In de jaren zeventig verhuisde hij als kleine jongen met zijn ouders en veertien broers en zussen naar deze boerderij aan de Zuidbuurt. Rob is de jongste telg van de familie Van der Voort. “De boerderij was een behoorlijk vervallen gebouw en eigenlijk onbewoonbaar. “Mijn vader is hier destijds begonnen samen met twee van mijn broers. Dé perfecte plek dus, maar wel met enorm veel achterstallig onderhoud. De gebouwen en het terrein moesten eerst fors worden aangepakt.

Springruiter op hoog niveau
De toen tienjarige Rob vond het fantastisch om samen met de hele familie op de manege te zijn en mee te helpen met het verzorgen van de paarden. “Liefde voor de paardensport is me met de paplepel ingegoten.” Toen Rob 17 jaar oud was, net klaar met de timmermanopleiding aan de lts in Maassluis, besloot hij de kant van de professionele springsport op te gaan. Om de kneepjes van het vak te leren en ervaring in de topsport op te doen, liep hij stage bij Rob Ehrens in Weert, inmiddels oud-bondscoach van de KNHS. Hij wist zich te ontwikkelen tot een succesvolle springruiter die verschillende prijzen in de wacht sleepte. “Dat was voor mij, als jonge knul met een gezonde dosis lef en ambitie, kei- en keihard werken. Ik heb daar veel van geleerd. Al deze ervaringen hebben me gebracht tot waar ik nu sta: eigenaar van een mooie rijschool en manege”, zegt Rob trots.

Manege van formaat
In de begin jaren negentig nam Rob samen met zijn broer Leo de manege over van hun vader. Het bedrijf loopt goed. Inmiddels hebben ze twaalf mensen in vaste dienst. In 2001 werden de manegegebouwen fors uitgebreid en verbouwd. Manege Middenhof is ondertussen uitgegroeid tot een paardensportlocatie van formaat waar op regionaal niveau wedstrijden en paardensportevenementen plaatsvinden, ruiteropleidingen worden gegeven en pony’s en paarden worden verzorgd. Op de manege staan circa 120 paarden en pony’s, waarvan de helft ongeveer pensionpaarden zijn. Zeker zestig paarden zijn eigendom van de manege. Rob fokt zelf ook jaarlijks een tweetal paarden en een pony, zodat hij elk jaar over  nieuwe paarden en een pony kan beschikken voor het geven van de rijlessen. “Mensen van heinde en ver komen naar onze manege, maar ze komen ook gewoon uit de buurt. Wij vinden het fijn als iedereen zich welkom voelt, of je nu beginnend ruiter bent of eigenaar van verschillende paarden. Iedereen is voor ons even belangrijk”, zegt Rob.

 

Manege Middenhof vind op Zuidbuurt 8b.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen