Golfbaan en brasserie Schinkelshoek

Yoka van Veen 15-10-2021
2000 keer bekeken 0 reacties

Golfbaan en brasserie Schinkelshoek is een ontmoetingsplek voor golfers, maar ook bruiloften en evenementen kunnen er worden georganiseerd.

Niet alleen maar golfen op de Schinkelshoek aan de Zuidbuurt 79

Wie over de Zuidbuurt rijdt kan moeilijk naast Golfbaan Schinkelshoek kijken, maar wat minder bekend is, is dat dit tegenwoordig ook een gewilde trouwlocatie is. En als brasserie en vergaderlocatie (in de oude kaaskelder) is deze historische boerderij eveneens in trek.


Mirjam Delfgaauw voor de boerderij uit 1732 die het hart van Golfbaan Schinkelshoek vormt.

Al bijna 25 jaar zwaait Mirjam Delfgaauw de scepter op Golfbaan Schinkelshoek. “Ik was daarvoor manager in de cosmeticabranche en die commerciële ervaring kwam goed van pas toen ik hier aan de slag kon als parkmanager en later, toen de club is verkocht aan de leden, als directeur. Ik had eerlijk gezegd niks met golfen, maar raakte geïnteresseerd toen er een leuke kennismakingscursus was waar ik met mijn pa voor de lol aan heb meegedaan. Ik was meteen verkocht, vooral toen we een wedstrijdje gingen lopen.”

Tegenslag
De boerderij van de golfbaan, het centrale middelpunt waar alles om draait, stamt uit 1732. In 2015 vloog het rieten dak in de fik na een keukenbrand. Mirjam: “Dat was natuurlijk een flinke klap, maar we hebben daarna de boerderij weer opgebouwd met dezelfde uitstraling en zijn verdergegaan. Officieel is het geen monument, maar het hekwerk is absoluut wel monumentaal. Die brand was helaas niet de enige tegenslag, want toen corona uitbrak lag ineens alles stil op het gebied van trouwpartijen, golfuitjes en onze brasserie.”

Meevaller
“Maar een ‘blessing in disguise’ van de coronacrisis was wel dat er ineens meer interesse voor golf ontstond. Dit is een buitensport met relatief weinig besmettingsgevaar, dus we zagen op dat gebied groeiende belangstelling. We hebben op dit moment 1130 leden en dat aantal groeit, mede dankzij onze beginnerscursus waarmee je zes weken lang les krijgt van een PGA professional en gratis 6 weken kunt oefenen. Ook kun je op ons park je “gvb” halen of te wel het golfvaardigheidsbewijs, waardoor je overal in Nederland kunt golfen. Het mooie van golf is dat het ontspannend werkt, ik ervaar dat zelf ook altijd. Als je eenmaal met dat balletje bezig bent, denk je nergens anders meer aan en komt je geest tot rust.”

Bijzonder
“Golf had het imago van een elitesport, maar dat is er al een tijdje vanaf, zeker hier in Vlaardingen. Het is een technische sport en bij ons is het eigenlijk nog iets uitdagender, want het golfballetje is hier lichter en dus ook gevoeliger voor wind en hindernissen. Je kunt minder ver slaan en het terrein is compacter. Een positief gevolg hiervan is dat je in de helft van de tijd alle 18 holes kunt lopen (2,5 uur) en daarmee heb je ten opzichte van een normale golfbaan als het ware een voorsprong. ”

Golfbaan en brasserie Schinkelshoek vind je op Zuidbuurt 79Meer informatie? Bezoek dan de website. Op 28 november wordt er een open dag georganiseerd waar iedereen die belangstelling heeft kan kennismaken met golf. Klik voor meer informatie over de open dag hier

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen