Buitenplaats Vlaardingen

Yoka van Veen 15-10-2021
1912 keer bekeken 0 reacties

Evenementenlocatie Buitenplaats Vlaardingen is de locatie voor bijzondere momenten en bedrijfsuitjes.

Uiteindelijk gaat het allemaal om verbinden

De Buitenplaats Vlaardingen, aan de Zuidbuurt 85, is inmiddels een begrip in de regio. In deze 19e-eeuwse herenboerderij is het evenementenbureau Evenman gevestigd. De prachtig gerestaureerde boerderij met historisch aangelegde tuin is een unieke, groene locatie midden in de Randstad. Het is een perfecte plek voor bedrijfsuitjes, workshops, recepties en het is een officiële trouwlocatie van de gemeente Vlaardingen. Wim Gerritsen is eigenaar van evenementenbureau Evenman en hij vertelt hoe bijzonder deze locatie aan de Zuidbuurt is.   


Wim Gerritsen

Wim heeft jarenlang in het onderwijs gezeten en hij was tot aan de jaren 80 docent economie op middelbare scholen in verschillende wijken in Den Haag, van de Schilderswijk tot Benoordenhout. Sinds 1987 is Wim actief in de evenementenbranche. Jaarlijks organiseert hij met Evenman een kleine honderd evenementen zoals personeelsuitjes, congressen en workshops, maar ook groepen leerlingen van scholen die samen met hun docenten aan een positieve groepsdynamiek willen werken, zijn van harte welkom. “Ik vind het leuk om mensen uit hun dagelijkse routine te halen en ze te bewegen om gezamenlijk leuke activiteiten te ondernemen”, legt Wim uit. “Vaak zie ik mensen veranderen in hun houding en gezicht, alsof hun masker afvalt en dat maakt zo’n evenement of training leuk en interessant.” Wim geniet zichtbaar van zijn werk. “Ik vind het plezierig om te zien dat mensen zich kunnen uitleven en na afloop van een training of workshop gezamenlijk een hapje eten of barbecueën als het weer het toelaat. Hier kun je alle kanten op. Lachen, klimmen en leren afzien op het challenge parcours in het bos, dat kan hier allemaal”, zegt Wim. 

De stal van de oude herenboerderij met originele steunbalken en raampjes was veertig jaar geleden nog intact als koeienstal. Wim vertelt dat op deze boerderij op een historische plek staat. “In de 17e-eeuw stond er al een boerderij die op een eeuwenoude geulafzetting is gebouwd. In het begin van de vorige eeuw werd de huidige bebouwing opgetrokken, waarbij slechts een klein gedeelte van het oude woonhuis intact bleef”, wijst Wim aan. In de jaren 80 is een klein aantal gebouwtjes rondom de boerderij gebouwd, zoals een karnmolen, een melkhuisje en een hooiberg, die vroeger ook altijd op een boerenerf stonden. “In deze hooiberg organiseren we ook kleinschalige en meer ingetogen evenementen. Vaak zijn dat bijeenkomsten van families die elkaar door corona lang niet gezien hebben”, vertelt Wim.

Nadat het boerenbedrijf is gestopt vanwege de uitbreiding van de bebouwing, is de boerderij herbestemd voor recreatie. Sinds die tijd exploiteert Wim de boerderij met zijn evenementen. Wim verbindt graag mensen. “Met andere ondernemers uit de buurt zitten we hier regelmatig bij elkaar. Ook vanwege de Blankenburgverbinding en wat de werkzaamheden inhouden voor deze omgeving”, zegt Wim. “Ik vind het belangrijk dat we met alle betrokken partijen, dus ook met Rijkswaterstaat, in gesprek te blijven om ervoor te zorgen dat we allemaal op dezelfde lijn blijven zitten.” Wim vindt het bijzonder dat de relatie met alle betrokkenen zo goed is. “Rijkswaterstaat denkt erg goed met ons mee en kijkt ook sterk naar de belangen van de ondernemingen in dit gebied”, geeft hij aan. “Op deze manier kunnen we aan deze unieke locatie een waardevolle invulling geven.”

 

Buitenplaats Vlaardingen is gevestigd aan de Zuidbuurt 85 in Vlaardingen.

Voor meer info: www.buitenplaatsvlaardingen.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen