Match by Engelenhoeve

Yoka van Veen 15-10-2021
2110 keer bekeken 0 reacties

Op de prachtige landelijke locatie Engelenhoeve is MATCH gevestigd, de weekendwinkel en theetuin met wisselende collecties Kunst en Design.

De Engelenhoeve, een kunstwinkel aan de Zuidbuurt en meer dan dat

Een van de oude boerderijen aan de Zuidbuurt herbergt sinds ruim een jaar een kunstwinkel. Op nummer 89 – vlak bij de Buitenplaats - exposeren beeldend kunstenaars Marieke, Tineke en Chantel, maar kan ook werk van diverse andere kunstenaars worden gekocht. Daarnaast is er gelegenheid om – met name in de zomer - te ontspannen in de theetuin op het erf.

Chantel van Beurden voor een door haar gemaakt kunstwerk in de Engelenhoeve

Chantel: “Oorspronkelijk zaten hier allemaal pachtboeren, maar eind jaren ’80 werd dit een reconstructiegebied en kregen alle boerderijen hier een recreatieve bestemming. Mijn moeder is indertijd gestart met de verkoop van houten speelgoed en daarnaast waren er een aantal atelierplekken. Ongeveer 20 jaar geleden heb ik die winkel overgenomen en gerund, naast mijn werk als landschapsontwerper. In de loop van de tijd is het steeds meer een galerie geworden, waar op een gegeven moment wel elke zes weken een opening van een nieuwe expositie was.”

Corona
“En toen brak de coronacrisis uit en kreeg ik met Marieke en Tineke het idee om er een kunstwinkel van te maken. Wij zijn al vriendinnen sinds de middelbare school en zoals gezegd ook alle drie beeldend kunstenaar. We zijn heel breed georiënteerd en werken met natuurlijke materialen. Marieke maakt vooral aquarellen, Tineke is een beeldend kunstenaar met een meer realistische stijl en ik doe veel met vilt en textiel. Maar de laatste tijd ben ik vooral bezig met dingen regelen en organiseren en landschapsontwerp. In mei van dit jaar mochten we open en er gebeurt hier van alles, van lezingen tot exposities en speciale evenementen, zoals het ‘open atelier weekend’ onlangs.”

Weekendwinkel
Engelenhoeve is een weekendwinkel op het gebied van natuur, kunst en design. Chantel: “Er is een gevarieerd aanbod van aquarellen tot beelden en keramiek. Regelmatig komen er kunstenaars langs met de vraag of ze kunnen exposeren, dat is natuurlijk erg leuk, maar het moet wel passen in het concept. Ons klantenbestand is heel divers en vooral geïnteresseerd in kunst en cultuur. We krijgen ook veel passanten en merken dat de winkel een stuk laagdrempeliger is dan de galerie was en ook vaak als gezellig wordt ervaren. De Zuidbuurt is het best bewaarde geheim van Vlaardingen!”

De Engelenhoeve aan de Zuidbuurt 89 in Vlaardingen is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 u. Meer informatie op www.engelenhoeve.nl of via info@engelenhoeve.nl   

 

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen