Gasunie start met verwijderen oude leidingen

16-11-2017 1734 keer bekeken

Maandag 20 november start de Gasunie, in opdracht van Rijkswaterstaat, met het verwijderen van een aantal oude gastransportleidingen in de gemeenten Midden-Delfland en Vlaardingen. De werkzaamheden duren tot juni 2018.

De aanleg van de nieuwe gastransportleidingen is aan het einde van de zomer van 2017 afgerond. Deze leidingen zijn inmiddels in gebruik genomen. De volgende stap is het verwijderen van de oude leidingen in de berm van de A20.

Planning werkzaamheden

Vanaf november 2017 tot april 2018 wordt bijna 2 kilometer leiding verwijderd tussen de Boonervliet en tankstation De Aalkeet. In de periode vanaf februari tot juni 2018 wordt ongeveer 1,5 kilometer leiding tussen tankstation De Aalkeet en de Marathonweg verwijderd.

Wat gaat gebeuren?

De werkzaamheden vinden plaats achter de geleiderail of achter een barrier die in het weekend van 18 november geplaatst wordt. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd vanaf 06.30 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds. In uitzonderlijke gevallen wordt er ook buiten de reguliere werktijden gewerkt. Voor het afvoeren van de leidingen is er tijdelijk sprake van extra werkverkeer dat grotendeels buiten de bebouwde kom van Vlaardingen blijft. Het gastransport gaat tijdens deze werkzaamheden gewoon door.

Beperkte hinder

De werkzaamheden leveren beperkte hinder op voor fietsers, wandelaars en lokaal bestemmingsverkeer.

Cookie-instellingen