Ontdek project Blankenburgverbinding tijdens Wereldhavendagen

24-08-2017 1761 keer bekeken

Tijdens de Wereldhavendagen, op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017, is Rijkswaterstaat in het EIC Mainport Rotterdam aanwezig met het project Blankenburgverbinding. Tussen 09.30 en 17.00 uur staan de deuren van het EIC open voor bezoekers.

In het EIC Mainport Rotterdam laten bedrijven zien hoe ze de haven slimmer, efficiënter en duurzamer kunnen maken. De komst van de Blankenburgverbinding wordt door veel bedrijven in het havengebied als de verbindende schakel gezien tussen de noord- en zuidoever ter hoogte van Het Scheur. Deze is van economisch groot belang voor het havengebied. Om te laten zien hoe deze nieuwe verbinding er straks uit komt te zien geven vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat bezoekers graag informatie over de laatste stand van zaken via onder meer een virtuele rondwandeling, films en kaarten. In de tussentijd hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Zij kunnen aan de slag met leuke kleine opdrachten.

‘Wereldse’ Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen viert dit jaar haar 40ste editie. Wat ooit als ééndaags evenement Maritiem ’78 is begonnen, is uitgegroeid tot Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival met honderdduizenden bezoekers. Vandaar het thema ‘Werelds’ om dit groots te vieren. Rotterdam staat als wereldhavenstad op de kaart, waar innovaties tot hun recht komen. Hierdoor is en blijft de Rotterdamse haven de ‘smartest port’ en het logistieke centrum van Europa en ver daarbuiten.

Locatie EIC

Het EIC is gelegen op de landtong van Rozenburg aan de Noordzeeweg 6, 3181 ML in Rozenburg, Havennummer 5325. Meer informatie over het EIC is te vinden via www.eic-mainport.nl. Om bij het EIC te komen vaart De Waterbus tussen Rotterdam, Vlaardingen en het EIC. Voor informatie over vaartijden, opstapplaatsen, tarieven en reserveren kijk op www.waterbus.nl.

Afbeelding: Impressie Blankenburgtunnel zuidzijde

Cookie-instellingen