Verleggingen pijpleidingen bij Rozenburg

07-04-2017 2546 keer bekeken

Vanaf half april tot en met september worden bij Rozenburg olieleidingen verlegd. In de nieuwe situatie lopen de leidingen vanaf bosperceel Boulevard via de Noordzeeweg en de Droespolderweg naar de Botlekweg om daar weer aan te sluiten op de bestaande leidingen. In totaal wordt 2 x 4,5 kilometer aan pijpleiding verlegd met een diameter van 0.60 meter. Het werk vindt plaats ter voorbereiding op de voorgenomen aanleg van de toekomstige Blankenburgverbinding.

Omleidingen

De operatie levert beperkte hinder op voor fietsers, wandelaars en lokaal bestemmingsverkeer. Hiervoor worden omleidingen ingesteld door de bebouwde kom van Rozenburg.

De Botlekweg zal gedurende circa 3 maanden in zuidelijk rijrichting gestremd zijn. Verkeer wordt hier omgeleid via de Droespolderweg.

Werkzaamheden

Na een lange periode van voorbereiding start het werk nu langs de Noordzeeweg. Er zullen twee leidingen naast elkaar worden gelegd. De buizen voor deze leidingen worden in delen aangevoerd en dan ter plekke aan elkaar gelast. Deze buizen zijn op dit moment per schip onderweg en komen rond Pasen aan op de bouwplaats. De bestaande leidingen worden na de verlegging afgesloten en buiten werking gesteld.

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd vanaf 6.30 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds.

Voor de aanleg van de leidingen is naar verwachting beperkt werkverkeer nodig dat buiten de bebouwde kom van Rozenburg blijft.

Cookie-instellingen