Kwaliteitsverbetering voor Oeverbos-Oost

16-01-2017 1868 keer bekeken

Recreatieschap Midden-Delfland start eind januari met de herinrichting van het oostelijk deel van het Oeverbos in Vlaardingen. Dit recreatiegebied stamt uit de jaren 70 en ontwikkelde zich in 40 jaar tijd tot een volwassen groengebied, intensief gebruikt voor recreatie.

Wat gaat er gebeuren?
Het recreatieschap start met het verwijderen van de begroeiing. Daarna volgen in het voorjaar het opnieuw inrichten van het park, het aanbrengen van een nieuwe leeflaag en het aanleggen van recreatieve voorzieningen zoals bankjes, prullenbakken, speelvoorzieningen en fiets- en wandelpaden. In het najaar worden de nieuwe bomen geplant. Door deze werkzaamheden kan het oostelijk deel van het Oeverbos een jaar niet gebruikt worden voor recreatiedoeleinden. Periodiek worden omleidingen aangegeven voor wandelaars en fietsers. Het westelijk deel van het Oeverbos, de fiets- en autoverbinding langs de Maassluissedijk, het restaurant ‘t Oeverbos en de parkeerplaats blijven wel toegankelijk. Het recreatieschap verwacht eind 2017 klaar te zijn met deze kwaliteitsverbetering aan het Oeverbos-Oost.

Verbinding
Het project herinrichting Oeverbos is onderdeel van het kwaliteitsprogramma ‘Nieuw Waterland’ en kent een nauwe relatie met het project ‘Blankenburgverbinding’. De aanleg van deze verbinding heeft namelijk een directe impact op het Oeverbos, aangezien Rijkswaterstaat het westelijk deel van het Oeverbos een aantal jaren gaat gebruiken als werkterrein. Na de aanleg van de verbinding wordt dat deel van het Oeverbos volgens een gezamenlijk ontwerp opnieuw ingericht.

Zie voor meer informatie ook de website van Recreatieschap Midden-Delfland over het Oeverbos-Oost.

Cookie-instellingen