Zoetwaterfabriek maakt kans op Waterinnovatieprijs 2016

11-11-2016 1213 keer bekeken

Hoogheemraadschap van Delfland is met het project S.C.H.O.O.N. genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2016 in de categorie Schoon water. De hoofddoelen van het project zijn het realiseren van een besparing, het hergebruik van water en de versterking van het zoetwatersysteem in het gebied.

De Unie van Waterschappen reikt elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: veiligheid, schoon water en voldoende water.

Schoon water
Project S.C.H.O.O.N. omvat de aanleg van een zoetwaterfabriek bij de waterzuiveringsinstallatie  ‘De Groote Lucht’ in Vlaardingen met aansluitend een waterharmonica. De Zoetwaterfabriek is een innovatie waarin Hoogheemraadschap van Delfland een nieuwe manier van afvalwater zuiveren test. Zo wordt onderzocht hoe medicijnresten, bestrijdingsmiddelen, hormoonverstorende stoffen en andere verontreinigingen effectief uit afvalwater kunnen worden gehaald.

Samenwerking
In de Zoetwaterfabriek werkt Hoogheemraadschap van Delfland samen met Stowa, Deltafonds, Evides en Waterschap Vallei en Veluwe. Daarnaast is het project onderdeel van het Kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding. S.C.H.O.O.N. levert binnen en buiten het programma een belangrijke impuls voor de leefbaarheid, natuurwaarde en recreatieve waarde van het gebied.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking aan de winnaars in de vier categorieën vindt plaats op donderdag 17 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort en is in handen van juryvoorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
 

Cookie-instellingen