Oeverbos en Krabbeplas in Vlaardingen krijgen flinke opknapbeurt

10-11-2016 3279 keer bekeken

Benieuwd naar de projecten waarmee de komende jaren het Oeverbos, de Krabbeplas en het groengebied er omheen een flinke opknapbeurt krijgen? Op woensdag 16 november is van 16.00 uur tot 20.00 uur een inloop informatiemarkt in het Deltahotel in Vlaardingen.

Tijdens de inloop informatiemarkt worden bezoekers meegenomen op ontdekkingstocht door dit veranderende landschap. Bezoekers maken kennis met alle plannen waaronder: betere verbindingen in het gebied, een heringericht Oeverbos, schoon zwemwater in de Krabbeplas, meer ruimte voor initiatieven van ondernemers en meer. Bij verschillende deelprojecten is er gelegenheid om mee te denken en met nieuwe en verrassende ideeën te komen.

Projecten zijn onderdeel van het kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding
De projecten die op de informatiemarkt gepresenteerd worden vallen onder het kwaliteitsprogramma dat heel veel betrokken partijen samen gemaakt hebben. Met de plannen voor de Blankenburgverbinding is er van uit het Rijk geld beschikbaar gekomen om te investeren in het omliggende gebied in Vlaardingen en Rozenburg. De gemeenten hebben samen met het waterschap (HHD) en het Recreatieschap Midden-Delfland, met hulp van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) - en in overleg met heel veel betrokkenen - een samenhangend plan weten te maken. Met alle projecten bij elkaar wordt dit groene stuk van Vlaardingen een nieuw gebied. Een gebied dat nog beter past bij de stad, bij het landschap, bij de historie en vooral ook bij de bezoekers.

Het project Blankenburgverbinding ook aanwezig
Rijkswaterstaat is tijdens de informatiemarkt ook aanwezig met een stand. Op deze stand vind u de laatste informatie met betrekking tot de aanleg van de Blankenburgverbinding. Wanneer u dus vragen heeft over dit project ben u van harte welkom op onze stand.

Meer weten? U bent van harte uitgenodigd om langs te komen op de informatiemarkt die op woensdag 16 november tussen 16.00 uur en 20.00 uur gehouden wordt in het Deltahotel aan de Maasboulevard 15 in Vlaardingen.

 

Cookie-instellingen