Veerdienst Maassluis-Rozenburg blijft ook na komst Blankenburgverbinding

07-11-2016 3085 keer bekeken

De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg over het Scheur blijft de komende 15 jaar behouden. Dit heeft de Provincie Zuid-Holland besloten. De provincie is verantwoordelijk voor de exploitatie van het veer.

Sinds er sprake is van de aanleg van de Blankenburgverbinding was de toekomst van de veerdienst onzeker. Provincie Zuid-Holland heeft besloten dat een veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg noodzakelijk blijft, ook na opening van de Blankenburgverbinding in 2022-2024. Nadat de Blankenburgverbinding in gebruik is genomen, zal de behoefte aan de veerpont zich waarschijnlijk beperken tot het voet- en fietsverkeer. Voor die groep reizigers is een toekomstbestendige veerdienst Maassluis-Rozenburg noodzakelijk volgens de provincie.

De veerverbinding wordt op dit moment verzorgt door Connexxion, maar het contract met de vervoerder loopt tot 1 januari 2018. Wie het veer vanaf 2018 gaat exploiteren, is op dit moment nog niet bekend. De provincie gaat de exploitatie van de veerpont Maassluis-Rozenburg Europees aanbesteden. In deze aanbesteding stelt de provincie vast dat het veer maximaal € 1 mln. per jaar mag kosten. Uitgangspunt is dat de gemeenten en andere regionale partijen een bijdrage leveren aan de exploitatie van het veer. Provinciale Staten besluiten in december 2016 over de kaders van de aanbesteding.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van de provincie Zuid-Holland.

Cookie-instellingen