Grote belangstelling kijkje in de keuken

29-10-2014 22991 keer bekeken

Op woensdag 8 oktober en 15 oktober organiseerden Rijkswaterstaat en stadsregio Rotterdam een kijkje in de keuken van de Blankenburgverbinding. Zowel in Rozenburg als in Vlaardingen was er volop belangstelling voor de getoonde kaarten, schetsen en tekeningen.

Bekijk de beelden nu ook op deze website.
 
Impressies
Beelden van het project en van het Kwaliteitsprogramma van de regionale partijen gaven bezoekers een indruk van de nieuwe weg en de omgeving waarin de weg wordt aangelegd. Medewerkers van Rijkswaterstaat, stadsregio Rotterdam en de betrokken gemeenten waren aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
 
Goede opkomst
In Rozenburg namen 85 mensen een kijkje in de keuken. In Vlaardingen kwamen er ruim 250 bezoekers op deze inloopmarkt af. Mocht u door alle drukte de beelden minder goed hebben kunnen bekijken, dan verwijzen wij u graag naar de beeldbank op deze website.
 
Diverse vragen
In Rozenburg was er veel aandacht voor de aansluiting van de Blankenburgverbinding op de A15. Met als belangrijke vraag: hoe blijft Rozenburg straks bereikbaar? Er waren ook veel vragen over de start van de realisatie van het project. Verder pleitten bezoekers voor het behoud van de veerverbinding, nu duidelijk is dat er geen fietstunnel komt.

In Vlaardingen ging de aandacht uit naar de inpassing van de Aalkeettunnel in het open landschap en het behoud van de historische Zuidbuurt. Ook stelden bezoekers vragen over de effecten voor lucht en geluid van de nieuwe rijksweg en over de periode waarin de nieuwe weg wordt aangelegd.

Veel aanwezigen lieten zich op beide avonden bovendien bijpraten over het Kwaliteitsprogramma van de regionale overheden. Gespreksonderwerpen waren onder andere de mogelijke herinrichting van het Oeverbos en het gebied rondom de Krabbeplas. Ook extra geluidmaatregelen en nieuwe verbindingen voor langzaam verkeer passeerden de revue.
 
Reacties op de bijeenkomst
Deze inloopmarkt bood bezoekers de gelegenheid een vraag te stellen of een reactie achter te laten via de daarvoor bedoelde kaartjes. Wie daar gebruik van heeft gemaakt en een vraag heeft gesteld, ontvangt een reactie per e-mail. Duidelijk was dat veel mensen de bijeenkomsten als positief hebben ervaren. Ze spraken vooral waardering uit voor de uitleg van de medewerkers. Minpunten waren in Vlaardingen de omvang van de zaal en de verlichting, waardoor sommige bezoekers de beelden niet goed konden zien. De organisatie bedankt iedereen die de tijd heeft genomen voor een reactie en houdt bij een volgende bijeenkomst rekening met de opmerkingen.
 
Hoe nu verder?
De schetsen, kaarten en impressies worden de komende tijd weer een stap verder uitgewerkt. De gepresenteerde beelden kunnen dus nog veranderen. Naar verwachting organiseren we begin 2015 nieuwe bijeenkomsten om u op de hoogte te houden over de voortgang van het project.
 
Meer informatie?
Op deze website (in de bibliotheek) vindt u de algemene folder en de factsheet die wij tijdens het kijkje in de keuken hebben uitgedeeld. Aanvullende vragen kunt u stellen op ons forum, of via e-mail blankenburgverbinding@rws.nl.

Cookie-instellingen