In aanloop naar de start van de Tour de France Femmes

19-04-2024 1245 keer bekeken

Op 12 augustus vindt de ‘Grand Départ’ plaats in Rotterdam, de openingsrit van de Tour de France Femmes avec Zwift. In aanloop naar de start publiceren we elke maand een interview met iemand die betrokken is bij 'de Tour'.

De eerste etappe gaat maar liefst twee keer door en één keer over de Blankenburgverbinding heen. Feitelijk openen de rensters van de Tour de Blankenburgverbinding symbolisch en het is meteen ook de enige keer dat er fietsers door de tunnels van de A24 rijden, want in december gaat de Blankenburgverbinding open voor het autoverkeer.

Donderdag 18 april nodigden de Tourorganisatie en de gemeente Rotterdam in het iconische Stadhuis aan de Coolsingel de pers uit om te laten zien wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de eerste dagen van de Tour. Daarvoor waren onder meer onze topwielrensters Demi Vollering en Lorena Wiebes uitgenodigd, maar ook oud-Tour de France winnaar Joop Zoetemelk was van de partij. Daarnaast was de directeur van Rotterdam Topsport, oud topvolleyballer Peter Blangé aanwezig en uiteraard ook de Franse directeur van de Tourorganisatie, Christian Prudhomme evenals burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

In aanloop naar de start publiceren we elke maand een interview met een aantal van deze betrokkenen. Als teaser hierbij vast enkele uitspraken:

 

 

Peter Blangé

Directeur Topsport Rotterdam

 

“Wij zijn als Topsport Rotterdam ontzettend trots dat dit gelukt is en ook dat de Blankenburgverbinding zo’n bijzondere bijdrage levert aan de openingsrit in de vorm van een regelrechte primeur notabene!”

 

 

 

Lorena Wiebes

Profwielrenster en deelnemer Tour de France Femmes 2024

 

“Ik verheug me op de ritten door de Blankenburgverbinding, maar hoop vooral om op het eind van de dag in Den Haag de gele trui te pakken.”

 

 

 

Christian Prudhomme

Directeur Société du Tour de France

 

“Dit kan alleen in Nederland, 30 meter onder de zeespiegel doorrijden en dat op de eerste dag. We hebben al gekke dingen gezien, maar dit?”

 

 

 

Joop Zoetemelk

Winnaar Tour de France 1980

 

“Dit evenement bewijst dat het vrouwenwielrennen een enorme vlucht heeft genomen en het maakt mij trots dat de Nederlandse rensters het zo fantastisch doen. Ik verheug me op 12 augustus!”

 

 

Cookie-instellingen