Laatste collegetour over bouw Maasdeltatunnel: ‘jammer dat dit de laatste was’

29-03-2024 1531 keer bekeken

Op 13 en 25 maart organiseerden we de vijfde en laatste editie van de collegetour over de bouw van de Maasdeltatunnel. In deze editie stonden de afzinkdagen en de afbouw van de tunnel centraal. Nog één keer kon het publiek een kijkje krijgen achter de schermen en vragen stellen.

De afzinkoperaties van de tunneldelen Alara en Isabella stonden hierin centraal. Hoe verliep het afzinken? Hoe hebben de mannen deze dagen zelf ervaren? En: wat zijn de volgende stappen nu de tunneldelen zijn afgezonken? Projectleider Maasdeltatunnel midden en afzinkcommandant Joeri Vinkx van BAAK en projectleider tunnels Sallo van der Woude van Rijkswaterstaat stonden uitgebreid stil bij deze vragen. Zij vertelden over de uitdagingen die daarbij kwamen kijken en hoe ze dat hebben opgelost. De avond werd gepresenteerd door Anouska Hoogendoorn, omgevingsadviseur bij Rijkswaterstaat.

 Onze sterren van de avond: Anouska, Joeri en Sallo (van links naar rechts).

Laatste collegetour

De tunneldelen zijn afgezonken en de afbouw van de Maasdeltatunnel is begonnen. Dit betekent het einde van de collegetour reeks over de bouw van de Maasdeltatunnel. De afgelopen twee jaar is er veel belangstelling geweest voor deze reeks. De eerste drie edities vonden plaats in het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen. Doordat deze bijeenkomsten snel vol zaten, vonden de laatste twee afleveringen in het theater plaats. In de stadschouwburg van Vlaardingen en in muziektheater ‘de Ontmoeting’ in Rozenburg konden belangstellenden wederom langskomen voor de achtergronden en om hun vragen stellen.

Voor de vijf edities zijn er zeven bijeenkomsten georganiseerd waar in totaal meer dan 650 mensen op af kwamen. In Vlaardingen kwamen zelfs 24 buren samen naar het theater om de laatste voorstelling bij te wonen. En in Rozenburg vertelde één van de bezoekers in de nazit dat hij alle edities heeft bijgewoond. ‘Jammer dat dit de laatste was’.

Kijk de collegetour terug
De collegetour is opgenomen in Vlaardingen. Deze is hieronder terug te kijken op onze website.

(Om de video op onze website te bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

 

 

 

 

Cookie-instellingen