200 bomen in Vredenburghzone Waddinxveen voor natuurcompensatie Blankenburgverbinding

15-03-2024 441 keer bekeken

De gemeente Waddinxveen en Rijkswaterstaat komen overeen dat er 200 bomen geplant worden in de Vredenburghzone. Met de aanplant van de bomen compenseert de gemeente 1 hectare groen voor Rijkswaterstaat.

Wethouder Albert Kerssies en projectdirecteur Hélène Moors van Rijkswaterstaat hebben op donderdag 14 maart de overeenkomst getekend.

Door de aanleg van de Blankenburgverbinding moet Rijkswaterstaat ongeveer 30 hectare groen compenseren. Dat doen ze voor een groot deel in de directe omgeving van het project. Ook de gemeente Waddinxveen gaat 1 hectare groen compenseren voor Rijkswaterstaat. In de Vredenburghzone worden 200 bomen geplant. Projectdirecteur Hélène Moors: “Vanuit de Blankenburgverbinding zijn we blij dat we naast onder andere Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam ook in Waddinxveen kunnen bijdragen aan lokale vergroening.“

De 200 bomen worden voor mei 2024 al geplant
De gemeente is aan de slag om de 200 bomen nog voor mei van dit jaar in de grond te zetten. We planten op verschillende plekken in de Vredenburghzone bomen zoals berken, eiken, elzen, lindes en kastanjebomen. Wethouder Albert Kerssies is blij met de aanplant van de bomen in de Vredenburghzone. “De Vredenburghzone krijgt steeds meer vorm. Met de aanplant van deze 200 bomen vergroenen we Waddinxveen. De bomen houden water vast, zorgen voor verkoeling en meer biodiversiteit.”

Cookie-instellingen