Buren van de Zuidbuurt op bezoek in Hollandtunnel

07-02-2024 1174 keer bekeken

Op donderdag 1 februari namen onze buren van de Zuidbuurt een kijkje  in de Hollandtunnel. De afgelopen jaren hebben de bewoners van dichtbij de bouw meegemaakt. Dit ging gepaard met de nodige hinder.

Nu de Hollandtunnel bijna klaar is, was dit een mooi moment om het eindresultaat te bekijken en de bouwperiode af te sluiten. Onze buren kregen een rondleiding door de toch wel koude tunnel en daarna konden zij zich opwarmen met stevige soep.

De eerste werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding begonnen bij de Zuidbuurt in 2018 met de aanleg van de werkweg door de Aalkeetpolder en het bouwen van de onderdoorgang van de Hoekse Lijn. Nu, in 2024, is de Hollandtunnel zo goed als af. De technische systemen worden nog getest en later dit jaar wordt de toplaag van het asfalt aangebracht.  

 

 

 

Het jaar van de afbouw
Het jaar 2024 staat in het teken van de afbouw van de Blankenburgverbinding. Wanneer het werk aan het eind van dit jaar gereed is, gaan we dit vieren en is er voor het brede publiek de mogelijkheid om de A24 te bekijken. Ondertussen blijven we rondleidingen en activiteiten organiseren. Kijk voor actuele mogelijkheden op de pagina van het informatiecentrum en houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor meer informatie.

 

Cookie-instellingen