Verwijderen tijdelijke hulpconstructie uit het Scheur

26-01-2024 1035 keer bekeken

Om in de rivier te kunnen bouwen, hebben we in 2019 tijdelijke hulpconstructies in het Scheur gemaakt, de zogenaamde kistdammen. Vanaf eind januari verwijderen we de kistdam bij Rozenburg en brengen daarna de dijk weer terug in de oorspronkelijke staat.

29 januari tot begin maart uittrillen damwanden
De kistdammen zijn opgebouwd met stalen damwanden waar zand in is gestort. Het zand uit de kistdammen graven we af. De damwanden die het dichtst bij de tunnel staan, branden we onderwater af en hijsen we met een kraan uit het water. De overige damwanden verwijderen we volledig door ze met een kraan met een trilblok uit de bodem te trillen. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Het uitttrillen van de damwanden start op 29 januari en duurt tot begin maart. Later dit jaar wordt ook de kistdam aan de noordkant op dezelfde manier verwijderd.

Afbouw in het voorjaar
Als de kistdam is verwijderd leggen we de dijk en het wandelpad langs het Scheur weer op hun oorspronkelijke plaats. Het fietspad langs de Boulevard, waar nu nog een bocht in zit, maken we recht. Aan de overkant van de Boulevard ruimen we onze bouwterreinen op en bouwen we de grondwal die langs de tunnel loopt helemaal af. Naar verwachting is dit werk voor de zomer klaar.

Hinder
We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. De verschillende werkzaamheden, met name het uittrillen van de damwanden, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Cookie-instellingen