Sluitvoeg tussen zinkelement Isabella en toerit noord leeggepompt en deels geopend

08-12-2023 3017 keer bekeken

Na het afzinken van tunneldeel Isabella moet deze met een sluitvoeg verbonden worden met de toerit in Vlaardingen. De bekisting van de voeg is inmiddels gemaakt en leeggepompt.

Nu is er een droge ruimte tussen de tijdelijke kopschotten van de toerit en het tunnelelement en is de verbinding tussen de noord- en de zuidoever een feit.

Tussen het afgezonken tunneldeel Isabella en de toerit in Vlaardingen zit nog een open ruimte van zo’n twee meter. Met de sluitvoeg, een koppelstuk, maken we de verbinding. Hiervoor maken we eerst een bekisting en pompen het water uit de ruimte tussen het element en de toerit. Door de waterdruk van buitenaf, wordt de kist waterdicht tegen de tunnel gedrukt. In de droge ruimte kunnen we het betonnen tunneldeel bouwen.

Mijlpaal
Na vijf jaar werken aan de Maasdeltatunnel is de verbinding tussen Rozenburg en Vlaardingen nu gelegd. Zo was het voor hoofduitvoerder Paul Huijberts van de zuidelijke toerit mogelijk om naar de overkant te komen voor het onderstaande interview. Uiteraard werd hij met open armen ontvangen door zijn collega van de noordkant, hoofduitvoerder Conrad Hordijk. De mannen uit Vlaardingen en Rozenburg troffen elkaar in de sluitvoeg met afzinkcommandant Joeri Vinckx. In de onderstaande video blikken zij terug op de werkzaamheden en kijken ze vooruit naar de komende werkzaamheden.

(Om de video op onze website te bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

 

Cookie-instellingen