e-TOL: website tolheffing live

26-07-2023 2080 keer bekeken

Voor een passage over de Blankenburgverbinding (A24) moet straks tol worden betaald. De RDW, die optreedt als tolheffer namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, lanceert de website e-TOL. De nieuwe centrale plek om informatie te vinden waar, waarom en wanneer tolheffing start.

e-TOL wordt een geheel nieuwe manier van tolheffen in Nederland. Er komen geen tolpoortjes, dus weggebruikers hoeven niet te stoppen. De kentekens van de voertuigen die de A24 passeren worden gefotografeerd en geregistreerd. Betalen gebeurt online, vooraf of achteraf. Voor extra gemak is het straks ook mogelijk automatisch te betalen.

In eerste instantie is deze website bedoeld om toekomstige gebruikers van de Blankenburgverbinding te informeren over tolheffing. Zo komen bezoekers van de website te weten waar, waarom en wanneer tolheffing start. Naarmate de start van tolheffing dichterbij komt, wordt de website uitgebreid, bijvoorbeeld met informatie over ontheffingen, instructievideo’s, informatie over de betaling. Via de website kan straks ook de online betaling worden uitgevoerd. 

2024
De start van tolheffing wordt voorzien voor het najaar van 2024. De start loopt samen met de opening van de Blankenburgverbinding.  

Meer weten over e-TOL?
 

e-tol website
 

 

 

 

Cookie-instellingen