Vernieuwde Droespolderweg open

14-07-2023 1134 keer bekeken

De vernieuwde Droespolderweg met het naastliggende fietspad gaat vrijdag 14 juli aan het eind van de dag weer open. Hiermee is een volgende stap in het herstellen van de wegen rond de Maasdeltatunnel een feit.

Het Blankenburgviaduct dat de toerit van de Maasdeltatunnel kruist, wordt als onderdeel van deze route ook in gebruik genomen en sluit met een nieuw kruispunt aan op de Botlekweg. Het tijdelijke fietspad onder knooppunt Rozenburg wordt afgesloten.

Naast het verplaatsen van de Droespolderweg naar de nieuwe locatie is de weg ook verhoogd. Daarmee is deze weg onderdeel van de ringdijk rond de tunnelingang. De ringdijk is nodig om de waterveiligheid voor het gebied op de noordoever te garanderen als de Maasdeltatunnel een feit is. In de komende maanden wordt nog gewerkt aan het afmaken van deze waterkering.


De laatste werkzaamheden op 13 juli

De wegen rond de Maasdeltatunnel liggen nu op de definitieve plek. In het najaar past bouwconsortium BAAK de Trentweg en op- en afritten van de A15 aan. Ook wordt een deel van de Botlekweg vernieuwd en de kruising Eikenlaan – Boulevard aangepast.

 

Cookie-instellingen