14 t/m 18 augustus afsluiting Zuidbuurt ter hoogte van Blankenburgverbinding

12-07-2023 2514 keer bekeken

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus is de Zuidbuurt ter hoogte van de Blankenburgverbinding afgesloten voor al het verkeer. Alle woningen en bedrijven blijven via één kant bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid via de Maassluissedijk.

Eind 2021 heeft BAAK ter hoogte van de Blankenburgverbinding de Zuidbuurt een stukje verlegd. Daarmee maakten we ruimte om het deel van de Hollandtunnel onder de Zuidbuurt te kunnen bouwen. De Hollandtunnel is inmiddels zo goed als klaar. In augustus verleggen we daarom onze route voor bouwverkeer naar de tunnel. Er is dan minder bouwverkeer dat de Zuidbuurt oversteekt. We kunnen dan ook de Zuidbuurt weer naar zijn oorspronkelijke locatie terugleggen en de tijdelijke bypass opruimen. Aan de westkant van de Krabbeplas leggen we het fietspad naar het Ratteneiland weer terug (zie onderstaande afbeelding).

Afsluiting van 14 tot en met 18 augustus
Om de Zuidbuurt veilig terug te kunnen leggen, sluiten we de Zuidbuurt ter hoogte van de Blankenburgverbinding van maandag 14 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 18 augustus 19.00 uur af voor al het verkeer. We werken deze vijf dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Alle woningen en bedrijven blijven via één kant bereikbaar.

  • De Kortebuurt en Zuidbuurt 5 tot en met 75K en Zuidbuurt 2 tot en met 36 zijn bereikbaar via Maassluis.
  • De Van Boendaleweg en Zuidbuurt 77a tot en met 93a en Zuidbuurt 40 tot en met 48 zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Met de brandweer, politie en ambulance hebben we afspraken gemaakt over de bereikbaarheid ook de huisvuilophaaldienst is op de hoogte van de afsluiting.

Omleidingen
Vanwege werkzaamheden van de gemeente Vlaardingen is tijdens de afsluiting van de Zuidbuurt de Marathonweg ter hoogte van de A20 versmald en is er ter hoogte van de snelweg alleen verkeer van noord naar zuid mogelijk (meer info https://app.vdijk.nl/marathonweg). Daarom leiden we autoverkeer om via de Maassluissedijk. (Brom)fietsers en wandelaars kunnen via het Recreatiepad dat langs de Hoekse Lijn en over de Hollandtunnel gaat, langs de werkzaamheden (zie bovenstaande afbeelding). Dit pad stellen we half augustus open.

Cookie-instellingen