Afsluitingen Botlekweg en Droespolderweg in mei en juni

21-04-2023 2555 keer bekeken

Van maandag 1 mei 21.00 uur tot maandag 29 mei 05.00 uur is de Botlekweg tussen de Droespolderweg en de Binnendijk afgesloten voor al het verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de Droespolderweg, Tijdelijke Botlekweg en de Boulevard, die dan over het dak van de tunnel loopt en direct aansluit op de Professor Gerbrandyweg. Verkeer voor de Binnendijk kan vanaf de Boulevard via 1 rijstrook naar de Binnendijk rijden. Verkeer kan om-en-om passeren. Tijdens de spitsen staan hier verkeersregelaars. In juni zijn de Droespolderweg en de Tijdelijke Botlekweg afgesloten. In deze periode wordt verkeer omgeleid via de Boulevard en de Botlekweg. Voor fietsers leggen we tussen de Droespolderweg en de Botlekweg een tijdelijk fietspad over het bouwterrein aan. 


Afsluiting Botlekweg 1 mei 21.00 uur tot 29 mei 05.00 uur


Afsluiting Droespolderweg in juni

Werkzaamheden
Voor de bouw van de Blankenburgverbinding hebben we de wegen rondom de bouwplaats van de Maasdeltatunnel tijdelijk aangepast. De werkzaamheden zijn nu zover klaar, dat we rond de tunnel de wegen op hun definitieve plaats kunnen leggen en waterkeringen op de juiste hoogte kunnen brengen. De Boulevard en de Droespolderweg leggen we over de tunnel aan. Momenteel bouwen we de Boulevard alweer terug op het dak van de tunnel. In mei en juni verleggen we de Droespolderweg we naar het nieuwe Blankenburgviaduct en sluiten hem met een nieuw kruispunt aan op de Botlekweg. De Droespolderweg wordt ook verhoogd, zodat deze onderdeel wordt van de waterkering rond de toerit van de tunnel. In de onderstaande video geeft omgevingsmanager Anne Peters van BAAK uitleg over de werkzaamheden. 

(Om de onderstaande video te bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

Aanleg nieuw kruispunt
Tijdens de afsluiting van de Botlekweg in mei leggen we het nieuwe kruispunt aan voor de aansluiting van de nieuwe locatie van de Droespolderweg op de Botlekweg. Tijdens de afsluiting van de Droespolderweg in juni (exacte data worden nog gepland) verleggen we de Droespolderweg naar het nieuwe viaduct en verwijderen we de Tijdelijke Botlekweg. Eind juni/begin juli is het werk klaar en worden het viaduct en het nieuwe kruispunt in gebruik genomen. 

 

Cookie-instellingen