Kruispunt A20-Marathonweg-Westlandseweg zo goed als klaar

24-03-2023 1566 keer bekeken

De nieuwe inrichting van het kruispunt van de afrit van de A20, de Marathonweg en de Westlandseweg is nagenoeg gereed. Het doel is een betere doorstroming van het verkeer. Het lost een knelpunt op in het wegennet van Vlaardingen en draagt uiteindelijk ook bij aan een betere doorstroming op de A20.

Nieuwe situatie
In de nieuwe situatie is afrit 8 (Vlaardingen-West) van de A20 richting Rotterdam een stuk naar het zuiden verplaatst. Er zijn vier voorsorteervakken: één rijstrook linksaf richting Broekpolder, twee rijstroken rechtdoor richting Vlaardingen Centrum/Westlandseweg en één rijstrook rechtsaf naar Westwijk/Marathonweg.

Op de Marathonweg en de Westlandseweg zijn rijstroken aangepast. Ook zijn de verkeerslichten opnieuw ingesteld. Dit laatste heeft meer tijd in beslag genomen en dat was de afgelopen week voor het verkeer uit de verschillende richtingen merkbaar. Vrijdag 24 maart is er een nieuwe software geïnstalleerd waardoor de problemen rondom deze kruising opgelost zouden moeten zijn.

Samen handen uit de mouwen
In het najaar van 2021 hebben gemeente Vlaardingen en Rijkswaterstaat afspraken gemaakt om gezamenlijk de aanpassingen aan het kruispunt uit te voeren. Rijkswaterstaat heeft samen met bouwconsortium BAAK de planning en de werkzaamheden van de Blankenburgverbinding hierop aangepast. Voor de gemeente Vlaardingen maakt de aanpak van dit kruispunt deel uit van een project met verbeteringen op diverse plekken op de Marathonweg. Van Dijk Maasland is de aannemer die het werk voor de gemeente uitvoert. Goede onderlinge afstemming was van groot belang om de verschillende activiteiten die nodig waren voor het aanpassen van de afrit en de kruising tijdig te realiseren.

Meer informatie
Wie meer wil weten over de aanpak van de Marathonweg, kan een kijkje nemen op www.vlaardingen.nl/marathonweg.

Cookie-instellingen