Veel werk verzet aan de A20

21-12-2022 1322 keer bekeken

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de A20 tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen. De snelweg is verbreed van 2 naar 3 rijstroken, geluidschermen zijn geplaatst en verplaatst en duikers (wateronderdoorgangen) zijn onder de weg gemaakt.

Ook zijn de viaducten verbreed en we hebben vangrails en portalen geplaatst. Het verkeer rijdt nu al over de vernieuwde A20.

Werkzaamheden in 2023
Helaas zijn niet alle werkzaamheden uitgevoerd. Door het koude weer eind november en begin december kon de toplaag van het asfalt (het stillere asfalt) richting Rotterdam niet aangebracht worden. Ook moeten hier de voegen in de viaducten nog vervangen worden met stillere. Daarnaast voeren we in 2023 nog een aantal andere werkzaamheden uit, zoals de verlegging van de afrit Marathonweg, de bouw van geluidschermen bij de Westwijk en een aantal restpunten aan de A20.

(Om de onderstaande video te kunnen bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

Planning
In het voorjaar van 2023 worden de werkzaamheden uitgevoerd. Hiervoor zijn nacht- en weekendafsluitingen van de snelweg noodzakelijk. In de regio zijn meerdere afsluitingen van snelwegen, die moeten goed op elkaar worden afgestemd. Om die reden kan het zijn dat we verspreid in het voorjaar aan de slag gaan. Houd voor de exacte planning onze website, digitale nieuwsbrief en bouwberichten in de gaten.

Lees voor meer informatie het laatste bouwbericht over de A20:

Bouwbericht

Cookie-instellingen