Ook voor de Westwijk tijdelijke geluidschermen

25-11-2022 837 keer bekeken

Afgelopen jaar zijn er langs de A20 geluidschermen geplaatst, verplaatst, verlengd en verhoogd. Dit betekende soms ook voor een langere periode geen geluidscherm op de locaties waar er eerst wel één stond. En dus ook meer verkeersgeluid in de wijken langs de A20.

De oplossing? Tijdelijke geluidschermen. En die worden nu ook geplaatst bij de Westwijk, vlak voor de afrit naar de Marathonweg en aan de andere kant van de wijk bij het voormalige tankstation. Hier worden de bestaande schermen vervangen.

Wat doen tijdelijke geluidschermen?
Wat is een tijdelijk geluidscherm en werkt dit net zo goed als het definitieve scherm? Anouska Hoogendoorn, omgevingsadviseur Rijkswaterstaat, licht toe: ‘De tijdelijke geluidschermen zijn betonnen barriers met daarop een tijdelijk geluidscherm. Ze staan direct langs de A20 daar waar het kan en er ruimte voor is. De tijdelijke schermen werken niet hetzelfde als de definitieve schermen, maar ze houden zeker een hoop verkeerslawaai tegen.’

Het plaatsen van tijdelijke geluidschermen is geen wettelijke verplichting en niet gebruikelijk op bouwprojecten. Toch hebben Rijkswaterstaat en BAAK besloten dit wel te doen. Anouska: ‘We vinden het belangrijk om dit te doen, om de hinder voor de wijken langs de A20 te verminderen. Geen geluidschermen betekent meer wegverkeerslawaai voor omwonenden. En de wijken ondervinden al bouwhinder en verkeershinder door onze afsluitingen. We hopen hiermee het leed wat te verzachten.‘

(Om de video op onze website te kunnen bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

Nu ook bij de Westwijk
Bijna overal langs de A20 stonden ze, maar nog niet bij de Westwijk. Anouska: ‘voorbij de afrit naar de Marathonweg is de ruimte om tijdelijke schermen te plaatsen krap. Ook zitten we met de planning van verschillende werkzaamheden, waaronder het aanbrengen van asfalt. Met wat passen en meten hebben we het toch ook hier voor elkaar gekregen. Bij het voormalig tankstation passen we het geluidscherm in 2023 aan. Ook hier plaatsen we een tijdelijk geluidscherm langs de snelweg.’ Goed nieuws dus voor de Westwijk. In het weekend van 2 december worden de tijdelijke geluidschermen geplaatst.

Meer informatie over de werkzaamheden en geluid:
A20
 Geluid

Cookie-instellingen