De Rozenburgse vlag wappert bovenop de Blankenberg

22-11-2022 1144 keer bekeken

Sinds vrijdag 18 november wappert de Rozenburgse vlag trots op de Blankenberg net ten oosten van het dorp. Rijkswaterstaat en BAAK hadden een bont gezelschap uitgenodigd voor deze symbolische handeling, gecombineerd met een werkbezoek aan de Maasdeltatunnel.

In aanwezigheid van Rozenburgse dorpsraadleden, vertegenwoordigers van de klankbordgroep en de gemeente Rotterdam hesen dorpsraadlid Rob Oosterlee en voorzitter LĂ©ona Mes de vlag op het hoogste punt van Rozenburg.

De Blankenberg wordt als fundament voor de viaducten onderdeel van het nieuwe knooppunt Rozenburg, dat de A15 gaat verbinden met de A24, de Blankenburgverbinding. De berg is gemaakt met grond die vrijkwam bij het uitgraven van de zuidelijke toerit van de Maasdeltatunnel, de tunnel waarmee de A24 vanaf 2024 onder het Scheur door gaat. De berg zal een groene uitstraling krijgen. 

Het knooppunt bestaat uit twee verbindingsbogen, die als fly-overs worden uitgevoerd en wordt gerealiseerd op een grondlichaam. Dit grondlichaam heeft de bijnaam Blankenberg gekregen. De hoogste verbinding vanaf de A15 vanuit Europoort naar de Maasdeltatunnel ligt op 18 meter boven het maaiveld. De Blankenberg ligt nog 3,5 meter hoger, maar zal uiteindelijk een hoogte hebben van 20 meter.

Na het hijsen van de vlag, daalde het gezelschap af naar het laagste punt van de toerit op -28 meter onder NAP om ook daar de voortgang van het werk te bekijken.

De vlag zal enkele weken blijven wapperen totdat bouwconsortium BAAK het knooppunt gaat afbouwen.

Cookie-instellingen