Komende weken volop werkzaamheden voor vernieuwing A20

11-11-2022 2392 keer bekeken

De komende weken werken we aan de A20 richting Rotterdam, tussen Maassluis en het Kethelplein. Al het asfalt en de vangrails worden vernieuwd, de voegovergangen worden vervangen en we leggen de derde rijstrook aan. Voor al deze werkzaamheden zijn weekend- en nachtafsluitingen noodzakelijk

De komende drie weken zijn we volop aan het werk aan de A20. In het weekend van 18 tot 21 november vernieuwen we tussen de Marathonweg en het Kethelplein het asfalt en plaatsen hier een vangrail. In de nacht van 19 op 20 november plaatsen we bovendien een portaal over de A20. Naast de afsluiting in de richting Rotterdam, sluiten we hiervoor ook tussen het Kethelplein en Maassluis de rijbaan richting Hoek van Holland af.

Als de werkzaamheden zijn afgerond, is er vanaf maandagmorgen 21 november een nieuwe verkeerssituatie op de A20 richting Rotterdam. Tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein zijn dan drie in plaats van twee rijstroken beschikbaar.Nachtwerkzaamheden in de middenberm
De komende weken vinden er ook doordeweeks in de nacht werkzaamheden in de middenberm van de A20 plaats. Van 21 tot en met 24 november en van 28 november tot en met
1 december gaan we tussen 22:00 uur en 05:00 uur aan de slag. In deze periode vervangen we tussen knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein de vangrail in de middenberm,. Tijdens de werkzaamheden is op de A20 richting Rotterdam één rijstrook beschikbaar, in de andere rijrichting is de linkerrijstrook afgesloten.

Geluidshinder
Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen verzetten we veel werk. In het weekend werken we daarom dag- en nacht door. Er rijdt veel werkverkeer en de verschillende werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving. Ook is het mogelijk dat u de verlichting van de bouwplaats ziet.

Wegafsluitingen en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende wegafsluitingen en omleidingen ingesteld. Een en ander kan tot vertragingen leiden. Bereid uw reis daarom goed voor. Kijk voor alle details over de wegafsluitingen en omleidingen in ons bouwbericht.

Vooruitblik
Ook in het weekend van 2 tot 5 december en van 12 tot en met 15 december werken we nog op de A20. Daarna zijn de meeste werkzaamheden klaar. In 2023 komen we nog terug voor de aanpassing van de afrit naar de Marathonweg en mogelijk voor wat afrondende werkzaamheden. Hierover informeren we u onder andere via deze website en onze nieuwsbrief.

Cookie-instellingen