Zuidbuurt geen alternatief voor verkeer bij afsluiting A20

17-05-2024 3252 keer bekeken

De omleidingsroutes bieden het verkeer alternatieven op de plaats van bestemming te komen. De Zuidbuurt en de Broekpolderweg zijn geen omleidingsroutes. Vanwege de zeer beperkte capaciteit is gebruik hiervan alleen toegestaan voor bestemmingsverkeer.

Het afsluiten van de Zuidbuurt en de Broekpolderweg is noodzakelijk. Beide wegen zijn smal en niet geschikt voor veel verkeer. De Zuidbuurt is bovendien een populaire fietsroute en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is tijdens de werkzaamheden aan de A20 in de Zuidbuurt alleen bestemmingsverkeer welkom. Het verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Maassluissedijk, de fiets of de metro nemen. Voor doorgaand verkeer zijn de N223 en de A4 het beste alternatief. De hoofdomleidingsroutes zijn wel langer dan de routes binnendoor. Maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze ook sneller.

Bewoners én bedrijven bereikbaar
De Zuidbuurt is een gebied vol woonplezier én bedrijvigheid. Ook tijdens de weekendafsluiting willen wij dat graag zo houden. Dit betekent aan de ene kant zo min mogelijk extra verkeer voor bewoners. En aan de andere kant bereikbaarheid van de ondernemers voor hun bezoekers en klanten. Is er geen directe reden om de Zuidbuurt te bezoeken? Maak dan gebruik van de officiële omleidingsroutes. U doet de bewoners van de Zuidbuurt hier groot plezier mee.
 

Cookie-instellingen