Kijk terug | Collegetour editie 2: Diepe toeritten 

13-10-2022 1495 keer bekeken

Met de Maasdeltatunnel collegetourreeks nemen we u mee in het uitdagende bouwproces van de zinktunnel van de Blankenburgverbinding. U hoort alle ins en outs én u maakt kennis met de mensen achter het werk.

Vrijdag 7 oktober stond de aanleg van de diepe tunneltoeritten van de Maasdeltatunnel centraal; de tunnel die op een diepte van ruim 30 meter onder NAP beide oevers van het Scheur in de toekomst verbindt.

De keuze voor twee grote tunnelelementen betekende ook de aanleg van twee diepe toeritten tot in de rivier. Hoe is de aanleg van de toeritten gerealiseerd? En welke (bouwtechnische) uitdagingen komen hierbij? Een boeiend uur waarbij Eelco van Putten (ontwerpleider Maasdeltatunnel BAAK) en Jan van Eijsden (Adviseur Tunnels Rijkswaterstaat) een volle zaal in het Informatiecentrum meenamen in alle facetten van het werk. Van referentieontwerp en nieuwe ideeën. Tot handmatig aanpassen van korven aan de ankers buiten. En natuurlijk … de uitdagingen van het werken op 30 meter diepte. 

Bekijk de uitzending hieronder terug:
(Om de video op onze website te kunnen bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)


 

Cookie-instellingen