Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland en nachtafsluiting richting Rotterdam

29-09-2022 991 keer bekeken

Van vrijdag 7 oktober 22:00 uur tot maandag 10 oktober 05:00 uur is de A20 richting Hoek van Holland afgesloten tussen het Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De opritten in Vlaardingen gaan al om 21:00 uur dicht.

In de nacht van 8 op 9 oktober is ook de rijbaan richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel).

Op de rijbaan richting Rotterdam is het hele weekend de linkerrijstrook afgesloten. Om sluipverkeer te voorkomen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Voor het afplakken van bewegwijzeringsborden is op vrijdag- en zondagnacht de parallelbaan van de A4 richting Den Haag een paar uur afgesloten vanaf de Beneluxtunnel tot en met het Kethelplein. Verkeer wordt omgeleid via afrit 14 Delft. Ook de Ketheltunnel in de richting van Rotterdam is hiervoor enige tijd afgesloten. 

Omleidingen A20 richting Hoek van Holland

  • Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via A4 en N223, of vanaf knooppunt Gouwe via de A12, A4 en N223.
  • Verkeer vanuit Rotterdam/Delft met bestemming in Vlaardingen via A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost
  • Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis via Maassluissedijk

Nachtafsluiting A20 richting Rotterdam
Van zaterdag 8 oktober 22:00 uur tot zondag 9 oktober 09:00 uur is ook de rijbaan richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen. De opritten in Maassluis en bij de Marathonweg gaan al om 21:00 uur dicht.

  • Doorgaand verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de N223 en de A4.
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen via Maassluissedijk, Marathonweg en Westlandseweg.

Nachtafsluitng maandag 10 oktober A20 richting Hoek van Holland

Voor afrondende werkzaamheden is de A20 richting Hoek van Holland ook afgesloten van maandag 10 oktober 22:00 uur tot dinsdag 11 oktober 05:00 uur. De opritten gaan al om 21:00 uur dicht. 

  • Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A4 en de N223
  • Verkeer op de A20 met bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord.
  • Verkeer op de A4 met bestemming in Vlaardingen wordt naar afrit 9 Vlaardingen geleid, deze afrit is alleen vanaf de A4 bereikbaar.
  • Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk 

Omleidingsroutes

Het wordt druk
De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. We adviseren reizigers om de hoofdomleidingsroutes te volgen, de metro te nemen of om op de fiets te stappen. De hoofdomleidingsroutes zijn dan wel langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze sneller. Om sluipverkeer te voorkomen zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Verkeersregelaars verwijzen automobilisten naar de omleidingsroutes.

Afsluitingen Beneluxtunnel en Ketheltunnel
Om afsluitingen van een snelweg aan te geven, worden veel maatregelen genomen. Er komen rode kruizen boven de weg, we plaatsen teksten op de digitale informatieborden, er worden pijlwagens en kegels op de weg geplaatst en op verschillende plaatsen worden verkeersregelaars ingezet.

Bij afsluitingen die langer dan 24 uur duren moeten ook teksten op de bewegwijzeringsborden worden afgeplakt. Zo moet op de A4 bijvoorbeeld de tekst Hoek van Holland worden afgeplakt. Om dit veilig te kunnen doen zijn er in de nacht afsluitingen van de Ketheltunnel en van de parallelbaan van de A4 richting Den Haag vanaf de Beneluxtunnel tot aan het Kethelplein. Verkeer wordt omgeleid via afrit 14 Delft.  In de nacht van zondag op maandag verwijderen we de stickers weer, ook hier zijn dezelfde afsluitingen voor nodig.

Cookie-instellingen