Tijdelijk verwijderen deel geluidscherm viaduct Holysingel

23-09-2022 682 keer bekeken

Op 19 september zijn we gestart met de renovatie van de betonnen pijlers van het A20-viaduct over de Holysingel. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat voor de veiligheid twee panelen van het geluidscherm tijdelijk moeten worden verwijderd. .

We doen dit op 24 september. Op maandag 10 oktober plaatsen we de panelen weer terug.

Werkzaamheden en verkeersmaatregelen
Het A20-viaduct over de Holysingel rust op vier rijen met pijlers. De komende maanden worden de slechte delen van het beton van deze pijlers gerepareerd. Deze week zijn we met het werk gestart.

Eén van de pijlers aan de noordkant van het viaduct is aangetast op het punt waar het geluidscherm aan de pijler is bevestigd. Om het beton hier veilig te kunnen herstellen, moeten we twee panelen van het geluidscherm tijdelijk weghalen (zie afbeelding).

We doen dit zaterdag 24 september tussen 08:00 uur en 12:00 uur. De A20 richting Hoek van Holland is dan voor andere werkzaamheden al afgesloten (meer informatie). Op de Holysingel richting het noorden, sluiten we de rechterrijstrook af. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs het werk rijden. Het naastgelegen fietspad is vanwege de renovatie als dicht tot half oktober.

Twee weken later, op maandag 10 oktober, plaatsen we tussen 22:00 uur en 05:00 uur de panelen weer terug. Deze nacht is de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. Voor het monteren van het geluidscherm is dan ook de rechterrijstrook op de Holysingel afgesloten.

Hinder
In de twee weken dat de panelen in het geluidscherm ontbreken, kunt u meer geluid van de snelweg horen. Omdat op het viaduct geen vluchtstrook is, kunnen we geen tijdelijk scherm te plaatsen.

Cookie-instellingen