Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland 23 – 26 september

14-09-2022 1257 keer bekeken

In het weekend van 23 tot 26 september is de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd.

Afsluitingen

• De weekendafsluiting op de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis is van vrijdagavond 23 september 22:00 uur tot maandagochtend 26 september 05:00 uur. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vanaf 21:00 uur afgesloten.

• Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.

• Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt in Vlaardingen afgesloten voor doorgaand verkeer.

• Om bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijke aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam ongeveer 15 min dicht. Daarnaast zijn de parallelbuis van de Beneluxtunnel, af- en oprit 16 Vlaardingen-Oost en de verbindingsweg naar de A20 enkele uren dicht. Verkeer op de A4 wordt dan omgeleid via Delft. Verkeer voor oprit 16 wordt via lokale wegen omgeleid.

Omleidingen

• Tijdens deze weekendafsluiting wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223.

• Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt dan via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost.

• Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk.

Geluidshinder
In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nieuwe verkeerssituatie
Op maandag 26 september is de situatie op de A20 richting Hoek van Holland gewijzigd. Bij afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt de derde rijstrook opengesteld. Bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen ligt de verbindingsweg naar de A24 klaar. Deze blijft afgesloten tot de A24 in 2024 wordt opengesteld en tot die tijd gaat de snelweg hier terug naar twee rijstroken.

 

 

Cookie-instellingen