Renovatie pijlers A20-viaduct Holysingel

09-09-2022 799 keer bekeken

Vanaf maandag 19 september tot het eind van het jaar renoveren we het beton van de pijlers van het A20-viaduct over de Holysingel. Voor de veiligheid zijn voor de werkzaamheden afsluitingen van fietspaden en rijstroken nodig.

Vanaf 19 september tot en met medio oktober is het fietspad aan oostkant van de Holysingel dicht. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de overkant van de weg.

Werkzaamheden
Het viaduct in de A20 dat over de Holysingel gaat, rust op vier rijen met pijlers. De komende maanden wordt het beton van deze pijlers gerepareerd. BAAK start met de rij pijlers die aan de oostkant bij het fietspad staan. Slechte stukken van het beton worden weggehakt en vervolgens wordt nieuw beton aangebracht. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Als deze rij klaar is, zijn de pijlers die aan de westkant langs het fietspad staan aan de beurt en tenslotte de twee rijen met pijlers in de middenberm.

Afsluitingen en omleidingen
Vanaf 19 september is ter hoogte van de A20 het fiets- en voetpad aan de oostkant van de Holysingel afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de overzijde van de weg.

Vanaf half oktober is het fiets- en voetpad aan de westkant van de Holysingel dicht. Fietsers en voetgangers die richting het noorden gaan, kunnen gebruik maken van het fietspad aan de overzijde van de weg. Fietsers en voetgangers die richting het zuiden gaan, worden omgeleid via de Gretha Hofstralaan en de Trekkade.

Vanaf half november werken we in de middenberm. We sluiten dan op de Holysingel 1 rijstrook af voor het autoverkeer. Het verkeer kan altijd via 1 rijstrook het werk passeren.

 

Cookie-instellingen