Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen

12-08-2022 880 keer bekeken

Vanaf maandag 22 augustus starten we met het aanbrengen van de laatste funderingen voor de verdiepte verbindingsboog van knooppunt Vlaardingen. De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van damwanden en heipalen en duren tot en met eind oktober.

Knooppunt Vlaardingen sluit de Blankenburgverbinding aan op de A20. Het knooppunt leggen we verdiept aan, zodat het minder opvalt in de omgeving. De verbindingsboog vanuit de Blankenburgverbinding naar de A20 richting Hoek van Holland gaat onder de weg door. In 2020 zijn we gestart met de bouw van het zuidelijke deel van deze verbindingsboog. Dit jaar hebben we de rijbanen van de A20 verplaatst en over de verbindingsboog gelegd. Nu is er aan de noordkant van de snelweg ruimte om het laatste deel te bouwen (zie roze gedeelte op de afbeelding)

Heipalen en damwanden
Voor het noordelijke deel van de verbindingsboog brengen we van 22 augustus tot begin oktober heipalen aan voor de fundering van de vloer. Daarnaast trillen we vanaf eind september tot eind oktober damwanden in de grond langs de randen van de verbindingsboog. Als de funderingen zijn aangebracht start het grond- en betonwerk voor de bouw van de vloer en de wanden.

Werktijden en hinder
De werkzaamheden voor de verbindingsboog voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Het aanbrengen van heipalen en damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn. De betonwerkzaamheden geven minder overlast.

Cookie-instellingen