Nieuw geluidscherm afrit Marathonweg, zuidkant A20

12-08-2022 654 keer bekeken

Vanaf maandag 22 augustus starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van een nieuw geluidscherm. Het scherm komt langs de afrit naar de Marathonweg aan de zuidkant van de A20. We starten met de inrichting van het bouwterrein.

Vanaf half september verwijderen we een stukje van het bestaande scherm en starten daarna met de bouw van het nieuwe. Begin 2023 is het scherm klaar.

Verwijderen bestaand geluidscherm
Voordat de werkzaamheden starten, leggen we eerst een werkweg aan langs de afrit. Vanaf half september verwijderen we het laatste deel van het bestaande geluidscherm. Dit is nodig, om het nieuwe scherm goed op het bestaande scherm te kunnen laten aansluiten. Eind september slopen we vervolgens de betonnen voeten waar het huidige scherm op staat. Dit duurt ongeveer twee weken.

Opbouwen scherm
Eind september starten we met het aanbrengen van de funderingspalen voor het nieuwe scherm. We boren deze palen, om de hinder voor de omgeving te beperken. Medio november is dit werk klaar en maken we op de palen nieuwe betonnen voeten. Als laatste monteren we het nieuwe geluidscherm. Begin maart 2023 is het scherm klaar.

Werktijden en hinder
De werkzaamheden voor het geluidscherm voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Het slopen van de betonnen voeten zorgt voor geluid. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. De overige werkzaamheden geven weinig hinder in de omgeving.

Cookie-instellingen