Kunstwerk onder A20 uitgebreid met fraaie fotoserie

20-05-2022 1713 keer bekeken

Het fotokunstwerk VIA20 aan de Vlaardingse Lepelaarsingel is onlangs uitgebreid met een fotoserie van verschillende Vlaardingers. De mogelijkheid tot uitbreiding kwam er doordat de A20 voor de Blankenburgverbinding wordt verbreed.

Kunstwerk VIA20 bestaat uit een fotoserie van Vlaardingers die het viaduct regelmatig passeren. Met de verbreding van het viaduct kwam er vijf meter ruimte bij om meer Vlaardingers op de foto vast te leggen. Kunstenaars Eric van Straaten en Ineke Hagen hebben de uitbreiding van het kunstwerk gerealiseerd. De fotoportretten zijn geplaatst in ovale lichtbakken, ‘medaillons’, die het viaduct verlichten. 

Bovenstaande foto is een groepsfoto van een aantal voor het kunstwerk geportretteerden samen met wethouder Bart Bikkers (tweede van links).

Collega's Anouska en Juanne spraken een van de kunstenaars én een aantal nieuwe gezichten van de medaillons bij de viaduct over de Lepelaarsingel. Deze reportage is hieronder te bekijken. 

(Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies van derden te accepteren, of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

 

Cookie-instellingen