Aandacht voor beperkte bereikbaarheid Rozenburg door storing Calandbrug

13-05-2022 947 keer bekeken

Door een storing is de Calandbrug momenteel afgesloten. Dit betekent dat Rozenburg beperkt bereikbaar is. Doordat ook afrit 14 Rozenburg-Centrum vanaf de Maasvlakte tot begin juli is afgesloten, kan het verkeer nu alleen doorrijden via de Thomassentunnel en keren bij af- en oprit 15.

De Calandbrug heeft sinds dinsdag 10 mei een defect aan het draaimechaniek. Hierdoor kan de brug niet meer worden gedraaid en is daarmee gesloten voor al het wegverkeer. Brugbeheerder ProRail verwacht dat herstel van de brug zo’n twee weken duurt.

Eerder openstellen afrit 14 niet mogelijk
Voor de bouw van de verbindingswegen van knooppunt Rozenburg (A24) is afrit 14 van de A15 uit de richting van de Maasvlakte afgesloten. Vanwege de werkzaamheden is de afrit niet meer ingericht als afrit en kan daardoor op korte termijn niet veilig worden opengesteld voor het verkeer. Er is bijvoorbeeld geen verlichting en de bermen zijn niet veilig ingericht. Uiteraard heeft de bereikbaarheid van Rozenburg, in het bijzonder die van de hulpdiensten, ook onze aandacht.

Nachtwerkzaamheden Thomassentunnel 16 en 17 mei
In de nacht van maandag 16 mei en dinsdag 17 mei vindt regulier onderhoud aan de Thomassentunnel plaats. Op maandagnacht tussen 00:00 en 05:00 uur is hiervoor de rijrichting van Europoort richting Rotterdam afgesloten. Op dinsdagnacht tussen 00:00 en 05:00 uur geldt dit voor rijrichting van Rotterdam richting Europoort. De omleidingsroute is via Rozenburgsesluis.

Cookie-instellingen