Dag en nacht werkzaamheden A20 in Hemelvaartweekend

23-05-2022 2024 keer bekeken

Van donderdag 26 mei 22:00 uur tot maandag 30 mei 05:00 uur vinden er op de A20 tussen Maassluis en de Marathonweg in Vlaardingen dag en nacht werkzaamheden plaats en is de weg in beide richtingen afgesloten.

Daarnaast zijn er zaterdag- en zondagnacht (28 op 29 mei) ook op de A20 richting Rotterdam tussen de Marathonweg en het Kethelplein werkzaamheden en is ook dit deel van de weg afgesloten. In het weekend sluiten we de eerste nieuwe onderdoorgang van knooppunt Vlaardingen aan op de A20. Vanaf maandag 30 mei, rijdt het verkeer hier doorheen. Tijdens de afsluiting zijn er diverse omleidingsroutes ingesteld. De afsluiting van de A20 betekent dat het erg druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de hoofdomleidingsroutes te volgen en de wegen tussen Vlaardingen en Maassluis te mijden.

Voorkomen sluipverkeer
De Zuidbuurt en de Kortebuurt/Broekpolderweg zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (bewoners en bezoekers van bedrijven). Dit om sluipverkeer te voorkomen. Bij deze wegen staan verkeersregelaars die doorgaand verkeer naar de omleidingsroutes verwijzen. De Broekpolderweg wordt in het weekend gebruikt door hulpdiensten.

Hinder
Vanwege het vele werk, werken we tijdens het weekend dag en nacht door. De verschillende werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Het aanbrengen van damwanden voor een duiker en het slopen van beton geven veel geluid en doen we daarom overdag.

Reservedata
Lukt het niet de werkzaamheden in het weekend af te krijgen, dan hebben we twee nachtafsluitingen van de A20 als reserve ingepland: maandag 30 en dinsdag 31 mei. We informeren hier tijdig over via deze website en de bouwapp. Bekijk voor uitgebreide berichtgeving over de werkzaamheden het Bouwbericht 

Cookie-instellingen