Cassettes geluidscherm A20 in de nacht vervangen

04-01-2022 1041 keer bekeken

Van maandag 17 januari tot en met half maart vervangt BAAK de cassettes van het geluidscherm aan de noordkant van de A20 ter hoogte van de wijk Hoog Lede.

Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, zijn afsluitingen op de snelweg en het onderliggend wegennet noodzakelijk. Dat kan alleen in de avond en de nacht als er minder verkeer rijdt.

Werkzaamheden
Aan de noordkant van de A20, vanaf de Holysingel tot voorbij de Vlaardingervaart, staat een geluidscherm opgebouwd met groene cassettes. Deze cassettes worden vervangen door cassettes met een hogere isolatiewaarde. Een deel van het scherm aan de westkant van de Vlaardingervaart is al in december 2021 vervangen. Vanaf maandag 17 januari vervangt BAAK de panelen van het overgebleven deel van het geluidscherm. Telkens worden tussen twee staanders de bestaande cassettes weggehaald en vervangen door nieuwe cassettes. In principe is aan het einde van elke nacht het geluidscherm weer gesloten.

Werktijden
Omdat het talud aan de kant van de woonwijk niet geschikt is om machines te plaatsen, worden de cassettes van het geluidscherm alleen vanaf de snelweg vervangen. Voor de veiligheid van weggebruikers en medewerkers zijn afsluitingen op de snelweg en de Holysingel nodig. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Daarom vinden deze werkzaamheden tussen 17 januari en 3 maart in de nacht plaats. In deze zeven weken werken we steeds vier nachten per week: van maandag tot en met donderdag tussen 21:00 uur en 05:00 uur.

Afsluitingen
Tussen 17 januari en 3 maart zijn er van maandag tot en met donderdag tussen 21:00 uur en 05:00 uur afsluitingen van:

  • De op- en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) van de A20 richting Hoek van Holland. Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit 8 bij de Marathonweg.
  • De verbindingsweg vanuit de Ketheltunnel naar de A20 richting Hoek van Holland. Het verkeer wordt omgeleid via de A4 en af- en oprit 16 Vlaardingen-Oost. De routes worden met gele borden aangegeven.

Afsluitingen Holysingel
Van maandag 17 januari 21:00 uur tot dinsdag 18 januari 05:00 uur:

  • Afsluiting oostelijke rijbaan en fietspad Holysingel (richting noorden) ter hoogte van de A20.

Van dinsdag 18 januari 21:00 uur tot woensdag 19 januari 05:00 uur:

  • Afsluiting westelijke rijbaan en fietspad Holysingel (richting zuiden) ter hoogte van de A20.

Verkeer wordt omgeleid via de Lepelaarsingel.

Cookie-instellingen