Lepelaarsingel blijft versmald tot begin dit voorjaar

04-01-2022 1246 keer bekeken

In 2021 heeft bouwconsortium BAAK gewerkt aan de uitbreiding van het viaduct over de Lepelaarsingel. Aan de zuidkant is het viaduct met vijf meter uitgebreid. De bedoeling was dat deze werkzaamheden eind 2021 afgerond zouden worden.

Door wereldwijde tekorten aan bouwmaterialen is het staal voor het geluidscherm te laat geleverd. Hierdoor lopen de werkzaamheden uit en blijft de Lepelaarsingel tot het begin van het voorjaar versmald. Om deze periode goed te benutten wordt de aanplant van nieuw groen in de planning naar voren gehaald.

Afbouw uitbreiding viaduct Lepelaarsingel
In 2021 heeft BAAK het A20-viaduct over de Lepelaarsingel aan de zuidkant van de snelweg met vijf meter verbreed. De geluidschermen moeten nog worden geplaatst. Hiervoor wordt eerst een stalen frame gemaakt waarop de glaspanelen worden gemonteerd. De werkzaamheden aan en rond het viaduct over de Lepelaarssingel maken onderdeel uit van de verbreding van de A20. Kijk voor een compleet overzicht van de werkzaamheden in 2022 op de A20 themapagina.

Aanpassen verkeerssituatie Lepelaarsingel in de nacht
Om de geluidschermen te kunnen plaatsen, wordt de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel opnieuw aangepast. Op dit moment rijdt al het verkeer aan de westkant van de Lepelaarsingel. Vanaf donderdag 13 januari rijdt het auto- en fietsverkeer aan de oostkant van de Lepelaarsingel. De wegen aan de westkant zijn afgesloten, net als het fietspad achter het Zonnehuis. Dit duurt tot het begin van het voorjaar.

Afsluitingen Lepelaarsingel
Voor het aanpassen van de wegsituatie is van woensdag 12 januari 20:00 uur tot donderdag 13 januari 05:00 uur de Lepelaarsingel in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Holysingel.

Aanplant groen noordkant A20 tussen Kethelplein en Lepelaarsingel
Als het viaduct en de geluidschermen klaar zijn, wordt nieuw groen geplant aan de noordkant van de A20, tussen de Lepelaarsingel en het Kethelplein. Hier worden dan onder andere eiken en linden en verschillende soorten struiken geplant. Vervolgens ruimt BAAK de oversteek voor bouwverkeer op en wordt de Lepelaarsingel in oorspronkelijke staat teruggebracht. Hiermee zijn de werkzaamheden bij dit deel van de A20 afgerond.

Cookie-instellingen