Versmalling oprit A20 richting Rotterdam bij Holysingel

04-01-2022 1313 keer bekeken

Vanaf 14 januari 2022 is de oprit van de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam versmald naar één rijstrook. Dit is noodzakelijk om de geluidschermen te kunnen verplaatsen, die bij de oprit staan.

Vanaf 10 tot en met 14 januari wordt in de nacht een werkinrit op de oprit gemaakt en een tijdelijk geluidscherm geplaatst. Hiermee beperken we de geluidsoverlast van het verkeer tijdens de werkzaamheden.

Creëren van werkruimte
De versmalling van de oprit is nodig, omdat er onvoldoende werkruimte is voor de bouw van de geluidschermen aan zowel de rechterkant als de linkerkant van de oprit. Deze situatie heeft effect op de doorstroming op de Holysingel.

Nachtwerkzaamheden bij oprit Holysingel
Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 januari wordt tussen ’s avonds 21:00 uur en ’s ochtends 05:00 uur op de oprit gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden wordt een werkinrit aangelegd en wordt in de nacht van 13 januari het tijdelijk geluidscherm op de oprit geplaatst. Het scherm vormt tegelijkertijd de afscheiding tussen de rijbaan en het werkterrein. Om veilig te kunnen werken is de oprit tijdens deze vijf nachten afgesloten en wordt het verkeer omgeleid naar oprit 10 Schiedam-Noord.

Versmalling oprit heeft effect op doorstroming Holysingel
Door de versmalling van de oprit van de Holysingel zullen met name in de spits vertragingen ontstaan vanuit de wijk Holy op de Holysingel. Het verkeer wordt daarom geadviseerd om de spits te mijden of een andere route te rijden. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld vanuit Holy via Schiedam naar de A20 richting Rotterdam of naar de A4 rijden (zie afbeelding). Aangeraden wordt om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken in plaats van de auto, als dat mogelijk is. De verkeersdrukte zal naar verwachting de eerste weken sterk toenemen. De verkeershinder neemt vermoedelijk na een gewenningsperiode weer af.

(Om de video te kunnen bekijken, dient u de cookies van derden te accepteren of klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

 

Cookie-instellingen