Tijdelijke verlaging doorvaarthoogte A20-viaduct over Vlaardingervaart

25-11-2021 1156 keer bekeken

In mei 2021 is BAAK gestart met het verbreden van het A20-viaduct over de Vlaardingervaart. Aan de zuidkant wordt het bestaande viaduct vijf meter verbreed. Tijdens de bouw is één van de twee onderdoorgangen beschikbaar voor de scheepvaart.

Inmiddels zijn nieuwe pijlers voor het viaduct klaar en start BAAK met de bouw van de dekken van het viaduct. Hiervoor moet de doorvaarthoogte van het viaduct tot eind januari 2022 verlaagd worden naar 2,20 meter.

Tijdelijke verlaging doorvaarthoogte naar 2,20 meter
Om de werkzaamheden aan het dek uit te kunnen voeren, plaatst BAAK een hangende steiger aan het viaduct. Hierdoor is de doorvaarthoogte op de Vlaardingervaart vanaf maandag 29 november tot eind januari 2022 verlaagd naar 2,20 meter. Eind januari verwijdert BAAK de steiger en is de doorvaarthoogte 2,90 meter. Dit is de definitieve doorvaarthoogte. De oorspronkelijke doorvaarthoogte was 3,00 meter. De verlaging met 10 centimeter komt doordat de uitbreiding van het viaducteen klein beetje scheef ligt zodat het regenwater op de snelweg goed wegstroomt.

Afronding werkzaamheden
Eind februari is het betonwerk van de uitbreiding van het viaduct gereed. Dan zijn ook beide onderdoorgangen weer beschikbaar voor de scheepvaart.

Cookie-instellingen