Start verplaatsen eerste deel geluidscherm tussen Lepelaarsingel en Kethelplein

15-10-2021 1640 keer bekeken

Op maandag 25 oktober start bouwconsortium BAAK met het verplaatsen van het eerste deel van het geluidscherm dat aan de zuidkant van de A20 tussen de Lepelaarsingel en het Kethelplein staat. 

Tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein wordt de A20 verbreed. In beide rijrichtingen krijgt de snelweg drie rijstroken. Om ruimte te maken voor de verbreding, verplaatst BAAK aan de zuidkant van de A20 de geluidschermen die tussen de Vlaardingervaart en het Kethelplein staan. Het deel tussen de Holysingel en het Kethelplein wordt verplaatst en verhoogd. Eind oktober start BAAK met het verwijderen van het eerste deel van het scherm dat tussen de Lepelaarsingel en het Kethelplein staat (zie afbeelding). In het eerste kwartaal van 2022 volgt het verwijderen van het tweede deel van het scherm. Begin september is langs de A20 een tijdelijk geluidscherm geplaatst. Hiermee wordt de geluidshinder van het verkeer op de A20, in de periode dat het scherm wordt verplaatst, beperkt.

Vanaf eind oktober verwijdert BAAK de panelen en de stijlen van het bestaande geluidscherm. Dit duurt ongeveer twee weken. Daarna verwijderen we de betonnen voeten waar het scherm op staat en brengen daarna funderingspalen aan. BAAK heeft ervoor gekozen om deze palen te boren, zodat dit voor weinig hinder in de omgeving zorgt. In het voorjaar van 2022 maakt BAAK op de palen betonnen voeten en monteren daar de stijlen en panelen van het bestaande scherm weer op. De gehele verplaatsing is in de zomer van 2022 klaar.   

 

Cookie-instellingen