Drieduizend bezoekers op open dag Blankenburgverbinding

07-10-2021 1037 keer bekeken

Zo'n drieduizend mensen bezochten afgelopen zaterdag 2 oktober de bouwlocaties van de Blankenburgverbinding. Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseerden een open dag voor het publiek. Er waren drie locaties waar geïnteresseerde bezoekers zich vooraf voor konden aanmelden.

Aan de zuidoever was er de mogelijkheid om knooppunt Rozenburg met de fly-overs over de A15 en de vier viaducten van dichtbij te aanschouwen. Vervolgens bracht een treintje de bezoekers naar de Maasdeltatunnel. Daar werd onder andere een demonstratie door duikers gegeven. Zij lieten onder adere zien hoe ze onderwater laswerk uitvoeren. Dit had veel interesse van de bezoekers.

Ook het Damen Verolme dok was te bezoeken. De twee tunnelelementen voor de Maasdeltatunnel worden hier momenteel gebouwd.

Aan de noordoever werd het publiek meegenomen langs en over de bouwkuipen van de Maasdeltatunnel. Ook hier trokken de activiteiten van de duikers veel bekijks. Het treintje aan de noordoever bracht bezoekers verder naar de Hollandtunnel, waar publiek over de tijdelijke fietsbrug over de bouwkuip kon lopen en in de waterkelder kon kijken.

De foto’s geven een impressie van de dag. Later zullen we alle foto’s beschikbaar stellen.

   

  

  

Cookie-instellingen