Weekendwerkzaamheden en afsluiting A15

16-09-2021 1940 keer bekeken

Van vrijdag 24 september 22:00 uur tot maandag 27 september 05:00 uur werkt BAAK ter hoogte van Rozenburg op de A15. In dit weekend verwijdert BAAK de stalen tafelconstructie die over de A15 staat en voeren ze wegwerkzaamheden uit.

Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Om veilig te kunnen werken, is de A15 ter hoogte van Rozenburg in beide richtingen afgesloten. In dit weekend wordt door een andere aannemer ook wat verderop op de A15 gewerkt, bij de Suurhoffbrug. Voor deze werkzaamheden zijn ook afsluitingen en omleidingen noodzakelijk.

Verwijderen tafelconstructie
Met knooppunt Rozenburg sluit de Blankenburgverbinding aan op de A15. Voor het nieuwe knooppunt hebben we twee fly-overs boven de snelweg gebouwd. Hiervoor heeft BAAK tijdelijk een stalen tafelconstructie over de A15 gezet. Inmiddels liggen de twee betonnen dekken voor de fly-overs over de snelweg en kan de tafelconstructie worden verwijdert. BAAK doet dit in het weekend van 24 tot en met 27 september. Met een grote kraan verwijderen ze de liggers en de staanders waarmee de tafel is opgebouwd.

Wegwerkzaamheden aansluiting verbindingsbogen
Een van de vier verbindingsbogen van knooppunt Rozenburg verbindt de Maasdeltatunnel met de A15 richting Europoort. Eind september maakt BAAK alvast het stuk waar de verbindingsboog aansluit op de A15. De rest van de verbindingsbogen volgt later in het project.

De voorbereidende werkzaamheden hiervoor, zoals het aanbrengen van puin voor de funderingen, doet BAAK doordeweeks overdag. Als in het weekend van 24 tot 27 september de snelweg is afgesloten, maakt BAAK de aansluiting. Hiervoor frezen ze in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst het bestaand asfalt van de A15 eruit. Daarna brengt BAAK de resterende funderingslagen voor de weg aan. In de nacht van zaterdag op zondag en op zondag overdag, werkt BAAK met vier lagen asfalt de weg af. Tot slot zet BAAK witte markeringen op de weg en plaatsen een barrier. 

Hinder
Het werk op de A15 gaat tussen 24 en 27 september dag en nacht door. Dit zorgt voor hinder in de omgeving. Met name het frezen van asfalt in de nacht van vrijdag op zaterdag zorgt voor geluid in de omgeving, net als het asfalteren in de nacht van zaterdag op zondag. Mogelijk ziet u de verlichting van de bouwplaats. Het verwijderen van de tafelconstructie die over de A15 staat, geeft weinig hinder.

Afsluitingen en omleidingen
De A15 is van vrijdag 24 september 22:00 uur tot maandag 27 september 05:00 uur in beide richtingen afgesloten tussen op- en afrit 12 Brielle en op- en afrit 14 Rozenburg Centrum.

Voor werkzaamheden aan de Suurhoffbrug is van vrijdag 24 september 21:00 uur tot maandag 27 september 05:00 uur de A15 richting Maasvlakte afgesloten tussen afrit 9 Havens 6200-7000 en afrit 8 Oostvoorne. De opritten worden op vrijdagavond vanaf 21:00 uur afgesloten.

Er worden omleidingsroutes ingesteld:

Verkeer vanuit Maasvlakte/Europoort
• Met bestemming Rotterdam: via afrit 12 (Brielle), Neckarweg en Theemsweg, via oprit 15 route over A15.
• Met bestemming in en om Rozenburg: via afrit 12 (Brielle), Calandbrug, Droespolderweg en Botlekweg.

Verkeer richting Europoort (tot afrit 9 Haven 6200-7000)
• Vanuit Rotterdam en Rozenburg: via afrit 14 (Rozenburg-Cen- trum), Botlekweg, Droespolderweg en Calandbrug.

Verkeer richting Maasvlakte en Oostvoorne
• Vanuit Botlek en Rozenburg: afrit 14 (Rozenburg-Centrum), Botlekweg, Droespolderweg en de Calandbrug, N57 en N218.
• Vanuit Rotterdam: via afrit 16 (Spijkenisse) en de N218. • Vanuit het zuiden (N57): via de N469 of via de N218.

Verkeer ADR (gevaarlijke stoffen) richting Maasvlakte
• Via N57, Krabbeweg en oprit 8 (Oostvoorne).

Cookie-instellingen