Geluidscherm tussen Vlaardingervaart en Holysingel wordt verplaatst

08-09-2021 976 keer bekeken

Aankomend weekend start bouwconsortium BAAK met het verplaatsen van het geluidscherm dat aan de zuidkant van de A20 tussen de Vlaardingervaart en de Holysingel staat. Van vrijdag 10 september 22:00 uur tot maandag 13 september 5:00 uur is de A20 vanwege werkzaamheden afgesloten.

In dit weekend wordt onder andere een tijdelijk geluidscherm aan de zuidkant van de A20 geplaatst en wordt tussen de Vlaardingervaart en de Holysingel het bestaande geluidscherm weggehaald.

Na het weekend worden de betonnen voeten van het scherm verwijderd zodat de aannemer begin oktober de funderingen voor het nieuwe scherm kan aanbrengen. BAAK heeft ervoor gekozen om deze palen te boren, zodat dit voor weinig hinder in de omgeving zorgt. Op de palen komen betonnen voeten waarop het bestaande geluidscherm wordt teruggeplaatst. De verplaatsing is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 klaar.

Achtergrond
Voor het project Blankenburgverbinding wordt de A20 verbreed tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein. In beide rijrichtingen krijgt de snelweg drie rijstroken. Om ruimte te maken voor de verbreding, worden aan de zuidkant van de A20 de geluidschermen die tussen de Vlaardingervaart en het Kethelplein staan, verplaatst. Het deel tussen de Holysingel en het Kethelplein wordt verplaatst en verhoogd

Cookie-instellingen