Vijf dagen storten onderwaterbeton Maasdeltatunnel

08-09-2021 1705 keer bekeken

Begin juli heeft BAAK het eerste onderwaterbeton gestort voor de vloer van de Maasdeltatunnel aan de zuidoever bij Rozenburg. Vanaf maandag 13 september 07:00 uur tot uiterlijk vrijdag 17 september eind van de dag, wordt de tweede vloer gestort.

Voorbereidingen en betonstort
Duikers brengen momenteel onder water stalen wapeningskorven aan. Als de korven op hun plaats liggen, wordt er op 20 tot 25 meter diepte 8400 m3 onderwaterbeton gestort voor de vloer. Dit duurt ongeveer 100 uur en gaat dag en nacht door. Een onderbreking is niet mogelijk, omdat dan het beton niet gelijkmatig uithardt.

Het beton wordt aangevoerd met betonmixers. Per uur rijden zeven tot twaalf mixers via de Botlekweg naar en van de bouwplaats. Met grote pompen wordt het beton via een buis tot onderin de bouwkuip gestort. De vloer wordt twee meter dik. Boven water controleert de stortploeg de hoogte van het gestorte beton. Onder water controleren duikers of het beton goed tegen de damwanden van de bouwkuip zit.

Een korte tijd geleden hebben we onderstaande video opgenomen bij de Maasdeltatunnel Zuid. Deze video geeft een mooie impressie van de werkzaamheden die we van 13 tot 17 september uitvoeren.

(Om de video op de website te kijken, dient u de cookies van derden te accepteren. Klik hier om de video op YouTube te bekijken.)

 

Cookie-instellingen